Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Melyik hétben vagyok, akkor...

Melyik hétben vagyok, akkor most pontosan?

Figyelt kérdés

A menzesztől számolva a 27.hetet kezdtem meg, a baba 12UH-18Uh-24Uh alapján peddig a 26.hetet. Melyik hét számít?

25+2babás

2008. nov. 25. 08:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Az Uh adat számít. Én is már 19 hetes lennék, UH szerint csak 16 vagyok. Na? Minden jót kívánok! :)
2008. nov. 25. 09:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Ez az orvosodtól is függ. Én külföldön vagyok, itt ez úgy történik, hogy első körben meghatározzák, hogy mensi szerint mennyi idős a terhesség, illetve mi a várható születési dátum, ez bekerül a terheskönyvbe. A 12. héten van egy ultrahang, aminek az elsődleges funkciója a terhességi kor meghatározása a baba méretei alapján. Ezután már az a döntő terhességi kor, amit az ultrahang kidobott, a terheskönyvemben nekem szépen áthúzták a mensi szerint várható születési dátumot és javították az uh alapján kidobottal. Elvileg a 13-14. hétig a babák ugyanolyan mértékben fejlődnek, függetlenül az örökölt adottságoktól, de utána már a méretekben eltérés van. Épp emiatt legkésőbb eddig kell megcsinálni ezt a kormeghatározó uh-t, a későbbi eltéréseknek már nincs jelentősége.

Otthoni barátnőimtől hallottam már ilyet is és olyat is. Van, aki azt mondta, hogy az ő dokija a 12. uh szerint javította a terhességi kort a kiskönyvben, tehát ugyanazt az elvet követik, mint amit itt, a másik lány viszont azt mondta, hogy neki a 12. héten már több, mint egy hét eltérés volt a mensi szerint és a baba mérete szerint, ugyanis 36 napos ciklusai voltak, a baba valószínűleg később fogant, ettől függetlenül a dokija nem írta át a mensi szerinti dátumot, hanem megtartotta az eredetit. És eddig minden vizsgálaton kisebb is volt a babája, mint "kellene".

Úgyhogy azt mondom, hogy ha nálad nem javítottak, akkor tartsd magad ahhoz a dátumhoz, amit a kiskönyvben találsz, aszerint járj vizsgálatokra, de személy szerint azt gondolom, hogy a 12. heti uh alapján kidobott dátum a pontosabb.

2008. nov. 25. 09:24
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a 12 hetes uh-n azt mondta a doki hogy már 13 hetes vagyok:D!

2008. nov. 25. 10:33
 4/5 anonim válasza:
szia.az utolsó válaszolótól kérdezném,h ilyenkor mi a helyzet ha több UH szerint,mint ahogy"kéne"
2008. nov. 25. 11:18
 5/5 anonim ***** válasza:

allitolag a biometriai érték számit, amit a 12. heti ultrahangon mérnek..viszont én a menzitol szamitom, mert ha korhazba megyek pl ultrahangra, ugyis azt fogjak kerdezni.

nekem legutobb kereken egy hettel (napra pontosan) mutatott tobbet az ultrahang - hogy a baba nem 24,1, hanem 25,1 hetes, hat en ennek csak orulok, hogy szepen fejlodik..

ami a szules idopontjat illeti a nodokim vizsgálatonként "frissiti", bar mar két alkalom ota ugyanazt mondja, szoval akar meg az is lehet

2008. nov. 25. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!