Volt aki magas (5-6<)tsh-val mégsem vetélt el, hanem egészséges babája született?
Nekem 6.3 a tsh-m, normál T3,T4,aTPO. Az (magán)endokrinológus-szülész-nőgyógyászom szerint ez nem vészes.
Mindenhol azt hallom, 2.5< tsh vetélést okoz.
Van akinél magasabb érték nem okozott gondot terhesség alatt?
Az endokrinologusod nem gondolkodik az adagod modositasan?
Mi levittuk 1 es 2 koze,ezutan rogton teherbe is estem es havonta allit rajta.
Nem rég derült ki hogy várandós vagyok. Előtte pár héttel lett a letrox 25-ről 50re emelve, mert 4.7ről 6.3ra ugrott a tsh-m, a 25ös etrox ellenére. A többi pajzsmirigy értékem amúgy normális. De ugye ez az adagemelés a baba elött történt. Azóta még nem volt laborom. A doki szerint nem vészes a 6.3tsh, meg várjuk mit okoz az 50-es.
De tartok tőle, hogy a terhesség miatt nemigen tudja majd az 50es se lentebb tolni a tsh-t.
Siman olyat is lehet h ha eddig 50eset szedtel 7x, most csak 5x kell, ket nap kimarad, az en dokim igy csokkenti es bejott. Minap itt panikolt egy kismama 4es TSH-val, a kommentelok szerint mar az is nagyon gaz, en nem vagyok endokrinologus de szerintem puhitsd a dokidat h ellenorizze rendszeresen, le lehet tornazni.
Sok sikert!
Köszi.
Természetesen ostromolni fogom az orvost. Szerencsére nemrégiben mért újabb eredmény szerint az 50es letrox 6,3-ról letolta 3,7-re a tsh-mat.De ugye ezen még mindig van mit lentebb faragni. Szóval szerintem vinnyogni fogok a 75-ös dózisért. Vagy esetleg hallottam olyat is, hogy váltogatva 75-50-75-...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!