Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Prena,Nifty, Panoráma? Melyik...

Prena,Nifty, Panoráma? Melyik a legjobb?

Figyelt kérdés
2020. máj. 27. 21:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Nem látom, hogy mondtam volna rosszat a Panorámáról, annyit fűztem hozzá, hogy nem hiszem, hogy csak az tudja elkülöníteni a magzati és az anyai DNS-t. A Niftyről írtam annyit, hogy rosszakat olvastam róla, sokan írták, hogy fals pozitív eredményt kaptak, így az nekem alapból kiesett. Az, hogy arányokat kapnak eredményként, csak tegnap derült ki nekem is, arról meg csak lehet véleményem, persze, ha megengeded. :) attól még lehet jó, csak nekem ez fura.
2020. máj. 28. 10:32
 12/17 anonim ***** válasza:
52%

Rendben, legyen igazad,ha ettől jobban érzed magad :)

Szép napot.

2020. máj. 28. 10:38
 13/17 anonim ***** válasza:
😂😂🤦‍♀️
2020. máj. 28. 10:51
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha sikerül a baba, akkor a korom miatt én is csináltatni fogok ilyen tesztet. Nekem eddig a Nifty a szimpatikus (most még csak információ-gyűjtés fázisban vagyok), mert az az egyetlen, amelyik garanciát vállal az eredményre. (Fals negatív esetén kártérítést fizet.)

Amúgy nagyjából ugyanazt tudják, és az áruk is hasonló.

2020. máj. 28. 14:05
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Amugy ez egyik oldalrol pozitiv, hogy adnak karteritest, de az engem nem nyugtatna meg, ha van egy beteg gyerekem, de azert kapok penzt, hiszen attol nem lesz kevesbe beteg. Ez nem a teszt ellen szol, hiszen barmelyiknel ott van az a minimalis esely a tevedesre, csak gondoltam leirom, milyen edzest keltett bennem.
2020. máj. 28. 16:45
 16/17 anonim ***** válasza:
*erzest
2020. máj. 28. 16:45
 17/17 anonim ***** válasza:

8-asnak igaza van.

1. Valójában mindegyik ilyen teszt kockázatot számol. Nem úgy történik a DNS szekvenálás, mint egy amniocentesis során, kicsit bonyolultabb a történet, és magam sem tudnám leírni úgy, hogy egy laikus megértse, pedig orvos vagyok.

2. A Panorama valóban egy kicsit hatékonyabb módszert használ, mint a többi.

Nem véletlen, hogy ezek SZŰRŐmódszerek, és a pozitív eseteket meg kell erősíteni invazív vizsgálattal. Egy pozitív NIPT tesztre nem végezhető terhességmegszakítás sem (12. hét után nyilván).

Alapvetően megbízhatóak, de bizony ezek sem 100%-os eredményt adnak, sőt, a különböző típusú genetikai eltérésekre különböző pozitív és negatív prediktív értékkel rendelkeznek (szóval nem minden genetikai eltérés tekintetében ugyanolyan hatékonyak).

2020. máj. 28. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!