Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A haskeményedés árthat a picinek?

A haskeményedés árthat a picinek?

Figyelt kérdés

Tudom, teljesen hétköznapi dolog, ha várandósan keményedik az ember hasa, de néha érzem, hogy amúgy ő mozgolódna odabent, csak nem tud, mert éppen kővé vált a pocakom. Ez árthat neki vajon? Oké, sokat pihenek meg magnézium meg minden, de mondjuk szex után mindig keményedik a hasam, vagy ha kicsit jobban kifáradok takarítás közben vagy ilyesmi, amik alapból a mindennapi élet részei, és minthogy nem vagyok veszélyeztetett, ennyi aktivitásról nem szívesen mondok le.

Vagy ez a keményedés igazából csak nekem rossz, és ő nem vesz észre belőle semmit? És amikor én azt hiszem, hogy nehezebben forgolódik, csak bemagyarázom magamnak, mert fájdalmasabbnak érzem a pocim miatt?

Bocsánat, kicsit paramami vagyok, első baba, nem tudom, hogy vajon ő mit érzékel ezekből a dolgokból. Most vagyok 29 hetes.

2020. máj. 7. 14:35
 1/3 anonim ***** válasza:
Orvos nem vagyok, így csak anyukám tapasztalata van.. velem anno a 26.héttől keményedett a hasa. Bármit csinált ellene. Mégis egészségesen, majdnem 4 kilóval,2 hét túlhordással születtem. Én most 25.hétben vagyok, dolgozgatok óvatosan, (nem nehezet) és azt veszem észre,hogy néha nekem is befeszül. Szetinte ez csak nekünk kellemetlen, a babanak nem. De azért megemlítem majd a dokimnak, mit mond rá. Ha beszélsz a dokiddal,te is nyugodtam kérdezz rá. Várok én is tapasztalatokat, én is szintén az első babát várom. :)
2020. máj. 7. 15:25
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon kellemetlen, de nem kell aggódnod ez teljesen normális.

Bekeményedhet a mozgástól, a baba mozgásától, a fekvési helyzetedtől. Sőt, még attól is lehet, ha pisilsz.

Semmk baja nem lesz tőle, ha nagyon kellemetlen sok magnézium és pihenés. Ne terheld túl magad, ha érzed ez nem jó.

36 hkm.

2020. máj. 7. 15:52
 3/3 anonim ***** válasza:
nem árthat ab abának semmibaja nem lesz.ha keményedsz pihenj ez normális
2020. máj. 8. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!