31 hetes terhes vagyok, terhesség elött és alatt is sportoltam. De mostanában még ha csak sétálni megyek, akkor is folyamatosan keményedik a hasam. Ha megpihenek elmúlik, de szeretnék továbbra is nyugisan sétálni egy kicsit. Elég aktív babám van, mindig mocorog :)
Magnéziumot szinte az elejétől kezdve szedek, azelött is szedtem.
Emelkedett vércukrom volt a terhelésen, diétára fogtak, azóta is egészségesen és rendszeresen étkezem, nem magas a cukrom.
Mitől lehet mégis, hogy pici mozgás hatására keményedik?
A haskeményedésnek semmi köze az edzettséghez. Ha keményedsz, akkor ne sétálj sokat. Figyelj a tested jó elzéseire. A terhesség nem betegség, de másállapot.
2020. ápr. 22. 18:21
2/10 anonim válasza:
A keményedés azt jelenti, hogy a sétát csökkentened kellene. Nincs sok hátra, a még több magnézium szedése ideiglenesen segít, de nem változtat azon, hogy fizikailag már nem bírod annyira, mint szeretnéd.
2020. ápr. 22. 18:24
3/10 anonim válasza:
Nekem 30.héttől voltak keményedéseim
A nagyot kellett oviba vinnem,hoznom ami kb.20perc de félúton már keményedtem.
Megemelte a doki a megnéziumot,és pihenés amikor csak lehetett.
Csak a nagyon fontos dolgokat csináltam,és vigyáztam.
2020. ápr. 22. 18:27
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindkettőtöknek.
2020. ápr. 22. 18:28
5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
Így karantén alatt amugysem sok mindent lehet csinálni, igyekszem sokat pihenni.
2020. ápr. 22. 18:30
6/10 anonim válasza:
Ezért szokták mondani, hogy magnéziumot nem érdemes az elejétől kezdeni, csak amikor már van keményedés, hogy legyen mozgástér. Te szeded az elejétől, de nem lehet a végtelenségig emelni az adagot sem.
2020. ápr. 22. 18:35
7/10 A kérdező kommentje:
Elötte is szedtem a magnéziumot az edzések miatt, nem mondták hogy baj lenne belőle :/
2020. ápr. 22. 18:40
8/10 anonim válasza:
Sajnos a terhesség második fele ilyen. Én nagy sétálós, túrázós voltam, szóval amúgy bírom, de kb. A 25 héttől a munkahelyemtol a villamosig alig bírtam eltotyogni, kemenyedett, feszült, szeméremcsont fajt, pedig hasam se volt nagy. Direkt sétálni ezért már inkább nem is indultam.
2020. ápr. 22. 21:26
9/10 anonim válasza:
A 30. héttől én is sokat keményedtem
, főleg séta közben. Lift nélküli 3. emelet, mire felértem 5x keményedtem. De egy 2 eves mellett nem nagyon teheti meg az ember, hogy nem megy sehová és pihenhet. Biztosra vettem,hogy hamarabb szülök, de kerek 40 hetesen indult be a szülés.
2020. ápr. 23. 05:29
10/10 anonim válasza:
De jó, hogy megtaláltam ezt a kérdést, ugyanezzel küzdök én is. Terhesség előtt nagyon aktív voltam, edzettem és 1 órákat sétáltam a kutyámmal minden nap, hosszú távokat, gyors tempóban. Nagyrészt mindig egyedül jártam gyalog az egyik 15-20 perc sétára lévő boltba, majd teli szatyorral vissza. Ma már ez egyáltalán nem megy, kifulladok és nagyon kimerülök. A kutyasétáltatás szintén nehezemre esik már, igyekszem vinni, de akkor is már csak kis távokra, és nekem is keményedik a hasam a sétától. Magnéziumot én is szedek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!