Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van még olyan, aki bűntudatot...

Van még olyan, aki bűntudatot érzett, mert nem olyan nemű babát várt, mint amire számított?

Figyelt kérdés

Én valamiért mindig lányt szerettem volna és ma kiderült, hogy kisfiú lesz. Hiába mondogattam magamnak, hogy ugyanannyi az esély rá, hogy kisfiú legyen.. és én is mindig vágytam egy bátyra, akkor miért akarok ennyire kislányt... 3 lány tesóm van.

Én nagyon imádni fogom biztosan. De még el sem tudom képzelni, hogy milyen lesz.

Ez most eléggé felszínes, de csak a lány nevek tetszenek és most úgy gondolom, hogy elnevezni nem én fogom, hanem az apukája. És emiatt van bűntudatom. Olyan, mintha a lelkem mélyén nem is várnám. Állandóan kislány játék hírdetéseket dobál fel a net. És kicsit rossz érzés.

Talán, mert kislány élt a fejemben és most próbálom kisfiúra cserélni. Elég furcsa, de én mindig ébren álmodozó vagyok..

Már most rossz anyának érzem magam.

Ez el fog múlni? Nagyon rossz embernek érzem magam.

2020. ápr. 29. 23:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Mi első babánál nagyon kisfiút akartunk, amikor 12. hetesen lanyt mondott a doki, ilyen urt ereztunk vagy nem tudom. :D Remenykedtunk a 16 hetes uh-ig, hogy csak elnezte, de nem. :) Nekunk sem volt lany nevunk, meg a szuloszoban is vacilaltunk ketto kozul.

A 12-16 hetes uh kozt az "ur" utan semmit nem ereztunj, a 16 hetes utan kb fel napig nagyon nagy csalodast, de onnantol kezdve el sem tudtuk kepzelni, hogy ne lanyunk legyen.

Most masodik babanak nagyon lanyt akartunk, de vhogy fiunak ereztem es par het alatt kialakult, hogy nem tudok elkepzelni meg egy lanyt. A 12 hetesen megint lanyt mondott a doki, csak felrohogtem, hogy oh, hat en nagyob fiut ereztem. :D

Majd kiderul a 16 hetesen, de oszinten szolva most azt erzem, hogy teljesen mindegy, par nap alatt ugyis rahangolodunk.

Szerintem teljesen mindegy a neme, elobb-utobb ugyis megszokod, ritka az, aki hetekig-honapokig sopankodjon rajta. :)

2020. ápr. 30. 08:05
 12/21 anonim ***** válasza:
84%
Jo ötleteket írtak eddig. Nézegesd a fius ruhákat, játékokat, képzeld el azokkal a babadat :) meg hogy aranyosan tologatja a kisautojat a dinos pizsijeben es huncutul néz :D szerintem amugy a fius cuccok menőbbek, jobban néznek ki, mint a sok rózsaszín virágos csicsas kislány holmi.
2020. ápr. 30. 09:28
 13/21 anonim ***** válasza:
78%

Ismerős érzés, nem tudom elképzelni magam fiús anyaként, és baromi boldog voltam, mikor kiderült, kislányt. Elejétől lánynak éreztem amúgy, csak lány neveket néztem. Csalódott lettem volna, ha fiú, de persze őt is szerettem volna ugyanúgy. Egy ismerősömék is nagyon lányt vártak, mikor kiderült, hogy fiú, nem voltak boldogok, nem tudtak mit kezdeni a helyzettel. Azóta persze elfogadták, szeretni fogják őt is természetesen.

Nem vagy egyedül! :)

2020. ápr. 30. 09:48
 14/21 anonim ***** válasza:
82%
Én a második babánál akartam nagyon lányt, fiú lett. Csalódott voltam, amikor kiderült, de aztán ez elmúlt. Most várjuk a harmadikat, ő lány lesz, de amíg nem tudtuk, addig is arról beszéltünk, hogy lehet, nem is lenne baj, ha fiú lenne, már úgy megszoktuk a kukacosokat. Hidd el, ha megszületik, és pár hónap után kezded megismerni a személyiségét, el se tudod majd képzelni, hogy ne fiú legyen. Csak most még csalódott vagy, de szerintem ez teljesen érthető. :)
2020. ápr. 30. 10:43
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Tudnám ki pontoz le mindenkit, mikor csak a saját tapasztalatunkat írjuk le?! Mindenkinek ugyanannak kellene lennie a véleményének? Hazudjak?
2020. ápr. 30. 11:35
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Off: 2 ismerősről is tudok, akik nem akartak lányt, mert azokból r_nc lesz, az egyiknél nem jött be... :D

Nagyon szánom ezeket az embereket.

2020. ápr. 30. 12:34
 17/21 anonim ***** válasza:
44%
Az ilyen jellegű kérdések engem azért bosszantanak fel (és ez nem ellened irányul kedves kérdező) mert egyáltalán nem arra gondol arra az anya, hogy jaj de jó, hogy egészséges a gyerek, hanem szomorkodik a neme miatt. Nos...az én iker fiacskáim a születésük után nem sokkal meghaltak! De a rövidke életük alatt sokkal többet szenvedtek, mint azt kellett volna! És ha anyaként visszagondolok arra, hogy 2.5 hétig csak azt láttam, hogy csövek és tűk lógnak ki belőlük, a kicsi kezük,lábuk,buksijuk tele van szúrás nyomokkal és nem tudok segíteni nekik és csak a haláluk után ölelhetem magamhoz őket először...naaaa olyankor azért át gondolja az ember, hogy mi is a fontos! Mennyire fontos, hogy fiút akart és lány lett vagy fordítva...Minden esetben az a legfontosabb, hogy a gyerek egészséges! Semmi más!!!
2020. ápr. 30. 17:37
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, ez egyértelmű, és sajnalatos, ami a babiddal történt, de attól, hogy valaki vágyik vmelyik nemű babára, meg mindenkinek az a legfontosabb, hogy egészséges legyen.

En is vegig vereztem a terhesseget, vegig az volt bennem, hogy csak egeszseges legyen, de ettol meg az egyik nemre jobban vagytam. Aztan amikor kiderult, hogy nem olyan nemű, fel nap alatt "tultettem rajta magam".

2020. ápr. 30. 19:00
 19/21 A kérdező kommentje:

Őszinte részvétem a babák miatt. :'( Nagyon sajnálom. És biztosan bosszantó lehet egy ilyen szöveget olvasni. Már én is túl tettem magam ezen, nekem 1 nap kellett hozzá. Természetesen mindig az lesz a legfontosabb, hogy csak egészséges legyen. Ennyire nem vagyok felszínes szerencsére és úgy tűnik nem voltam ezzel egyedül. Tudtam, hogy átmeneti a dolog, de jó tudni róla, hogy mások is éreztek/éreznek így.

Nem tudom átérezni a fájdalmad és a legrosszabb rémálmom, hogy én is elveszítem a babámat. De ha így lenne, nem olvasnék direkt ilyen kérdéseket, amikről tudom, hogy felzaklatnának és aztán én is felzaklatom a kérdezőt én is a tragédiámmal.

Nem szeretnék ezen is idegeskedni, hogy vajon túléli-e a születést, vagy bölcsőhalála lesz-e később.

Próbáltam nagyon pozitív maradni mindig az egészségével kapcsolatban, mert hajlamos vagyok túlaggódni mindent. És most a te kommented miatt akaratlanul is ilyenekre gondolok. Én tényleg nagyon sajnálom, ami veled történt. De őszintén még én sem tudom biztosan, hogy egészséges a babám. 2 genetikai vizsgálat nem sikerült és csak a 12.héten vették észre, hogy pajzsmirigy alulműködésem van.. már eleget paráztam ezen is.

2020. ápr. 30. 23:28
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Fius lany voltam, ugy gondoltam 2 kisfiut ugyesebben tudnek nevelni, pocak alakja miatt is mindenki fiut tippelt.

1.baba 18.hetig takargatta magat, aztan kiderult h lany, megmondom oszinten 3 napig sirtam hogy hogy birkozok meg ezzel, hogy lesz a lanyombol noies no, ha ilyen az anyja stb. 4.naptol atalltam fejben es boldogan vartam a lanyomat.

2. Babanal (is) remeltuk h fiu lesz, pocak alakja szinten elorenyulo, 18.heten megmutatta magat, kislany, na ekkor mar csak rohogtem, hogy ilyen a mi formank,nem baj, tudjuk milyen kislannyal, biztos edes kis tunemeny lesz o is (egy terrorista boszorkanyt kaptunk:))))

3.baba ultrahangjara (8evvel kesobb) mar fejlodott a technika, 12.heten megkerdezte a doki h megmondja-e a nemet, mondtam persze, 80% h kislany, megmutattam a felvetelt egy masik orvosnak, o is kijelentette h lany.

Igy leszek 2 fiamos anyukabol 3 lanyos:))) Amint megszuletik, szemernyi ketseged nem lesz hogy ennek igy kell lennie, szerelem lesz elso latasra,garantalom. Egeszseges legyen, a tobbit meg el kell engedni. Erre is jo a 9honap:)

2020. máj. 1. 00:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!