Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kisebb a baba koponyája a...

Kisebb a baba koponyája a korához (átlaghoz) képest. Kinél volt még így?

Figyelt kérdés
Az elejétől kezdve úgy van, hogy az utolsó menstruációm szerint 22 hetes vagyok, de a magzatom 21 hetes. Orvos szerint a nem szabályos 28 napos ciklusom miatt van, ami lényegében igaz is, mert 32-35 napos ciklusaim voltak. A 2. genetikai vizsgálatot a magzat korához mérten csinálták, tehát 20 hetesen. A belső szervek, agyak, méretei rendben voltak, viszont a koponya mérete BPD: 42,6 mm, amit kicsinek találtak, de még nem kóros. Én viszont aggódok miatta, mert minden papíromra ráírják, hogy kiemelten figyelni kell a koponya növekedését, ami elijeszt. Az orvos próbált nyugtatni, hogy ne aggódjak miatta, mert valószínűleg genetikailag kisebb lesz a feje, mint az átlag újszülötteké. Olyanok írjanak, akik már átestek hasonló helyzeten és végül minden rendben volt. :)
2020. ápr. 23. 15:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A mi kislányunk microcephal,es habár ő születése után lett az, nagyon beleástam magam a témába, ismerek több microcephal gyerkőcöt, olyanokat is, akik kisfejjel születtek. Nah most ennél a bajságnál, nem 1 héttel marad el a fejnövekedése, hanem hetekkel, hónapokkal és legtöbbször kíséri más tünet is (pl ciszták az agyban, agyfejlődési rendellenesség, túl sok/túl kevés magzatvíz, placenta rendellenességek). Az orvosod biztos érti a dolgát, látja egészében a terhességedet, nem ok nélkül nyugtat. Ne idegeskedj ezen. Ha annyira aggasztó lett volna a genetikai uhn az elmaradás, akkor javasoltak volna genetikus konzultációt, torch teszt elvégzését stb.

Gondtalan terhességet kívánok!

2020. ápr. 23. 15:57
 2/9 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy ilyen rendellenességgel született a kislányotok! Köszönöm a válaszodat és a jó kívánságodat! Megpróbálok megnyugodni. :)
2020. ápr. 23. 16:14
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Az én kislányomnak is mindig kisebbnek mérték a fejét de mindig mondták, hogy ez normális tartományon belül van még és kislányoknál gyakori jelenség (meg nekem felnőttként is olyan kicsi a fejem, hogy gyereksapkát hordok :D )

Végül teljesen egészségesen született olyan csodaszuper gátvédelemmel, hogy egy karcolásom sem lett, ebben azért szerepe volt a picike kis fejének is. Nekem is egyébként 30-31 napos ciklusaim voltak a terhességem előtt.

2020. ápr. 23. 20:53
 4/9 A kérdező kommentje:
Örülök neki! Igen azt nekem is mondták, hogy a szülésnél előny, ha kisebb a feje, nekem kisfiam lesz. :D
2020. ápr. 23. 20:57
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 8s annyit mondtak, hkgy igazi lányos kis fejecskéje van, merthogy a 4d-s UH-n kisebbnek mérték. Teljesen egészséges.
2020. ápr. 23. 21:04
 6/9 A kérdező kommentje:
Örülök ezeknek a jó híreknek! Akkor valószínűleg tényleg genetika. :)
2020. ápr. 23. 21:17
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is így vagyok 20 hetesen majdnem pont ilyen értéket mértek. A fejkörfogat viszont rendben nekem azt mondta erre a doki (aki neves orvos magánba járok Hozzá) h nincs baj. Faros a baba és hosszabb a feje ennyi. Meg eddig minden faros babánál akit nézett ilyen értékek voltak. Megnyugtatott de azért még egy orvossal konzultáltam azt mondta ő is minden ok. Bár őszintén szólva én izgulok még de remélem nem.lesz baj.
2020. ápr. 24. 12:58
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

3 vagyok: megnéztem a leleteket, a 20. heti UH-n a BPD 44,2 mm volt és rá van írva a papírra, hogy a méretei 18+4 hétnek felelnek meg. Végül 41. hétre született 34 cm-es fejkörfogattal.

Ne aggódj, minden rendben lesz. :))

2020. ápr. 24. 13:23
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, hogy válaszoltatok! Nyugodtabb lettem, de azért még én is kíváncsian várom és izgulok, hogy 4 hét múlva mit mondanak. Egyébként én is magánorvoshoz járok és nekem a genetikai vizsgálatot, genetikusorvos csinálta, tehát valószínűleg nem mondott hülyeségeket, de azért így most még nyugodtabb vagyok, hogy másoknál is minden rendben volt!! :)
2020. ápr. 24. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!