Egészségügyi/higiéniai termékek babáknak?
Popsikrém
Kisolló, ncsipesz.. amivel a körmét vágod
Fürdető
Én utóbb vette koszmósampont
Hajkefe
Octenisept / szerintem nem kell ez sem, de köldökáploásra ezt ajálnlják/
2 gyereknél előre beszereztem hasfájásra cseppet, nem akkor kelljen rohanni.. de végül ő nem hasfájó / Espumizan, gripe water, Colief , Biogaia , Lactase Comfort..infactol stb lehet ilyen /“- Espumités acoliefet vettem én/
Popsitörlő
Pelus
K vitamin
D vitamin
Lázcsillapító kúp
Sem alkoholt sem olajat nem használtam
Alkohol a köldökcsonkra kell csak, utána nem. Olajat soha nem használtam.
Mi használtunk:
-Popsitörlő, popsikrém
-hipoallergén fürdető
-testápoló, mi Bioderma ABC Derm-et használunk, de ezerféle van. Szerintem a parabén-illatanyag-SLS mentesség alap. Nekünk az első időben is kellett, mert nagyon hámlott a pici az első hetekben.
-speciális baba fültisztító pálcika - nekem ez a köldökcsonkra is jó volt
-steril vatta, szintén köldökcsonkra, illetve ha begyulladna a szeme születés után, azzal és forralt vízzel kell öblíteni neki
-pelus, pelenkázó alátét
-lázmérő, vízhőmérő (drágát nem érdemes, mert hamar meg fogod tudni a kezeddel is állapítani, hogy jó-e a víz vagy nem)
-tompahegyű körömolló vagy csipesz - na EZEN nem érdemes spórolni, mert egy izgő-mozgó sajtkukac három négyzetmiliméteres körmét egy életlen ollóval nyiszatolni az álmoskönyvek szerint sem vicces program
-én vettem előre szélcsövet, kemény 300 forint tehát nem nagy összeg, viszont hálás voltam az előrelátásomért mikor hajnali háromkor sikított a gyerek a hasfájástól és ezzel tudtam segíteni neki
-a lányom rengeteg hajjal született, úgyhogy mi használtuk minden nap a babafésűt
-kapucnis babatörölköző, kiskád, stb.
-vitaminok
A recepteket és szülés előtt megkaptam az orvosoktól, viszont a fejléce kitöltetlen volt. A baba nevére, születési dátumára, lakcímére, de az én (anyuka) taj-számára kellett kitölteni, szülés napjának délutánján hozta a férjem a kiváltott cuccokat. Egyébként én a gyógyszertári fürdetőt és popsikrémet soha nem szerettem.
Alkohol sehova nem kell. Helyette octenisept az új ajánlás, mert az alkohol szárít és felszívódik.
Olajat soha nem használtunk.
Tiszta vízzel pont elég az elején fürdetni. Minél rövidebben, annál jobb a bőrének.
Koszmósampon, ha nagy hajjal születik.
Kész.
Popsikrém se kell automatikusan, csak ha probléma van. Ha jó törlőt és pelenkát választasz, nem lesz piros.
-Minek a koszmósampon, ha nem koszmós?
-99,9% vizes popsitörlőt és Pampers Prémium Care pelust használtunk már a kórházban is, 3 nap alatt rogyásig lett pelenkakiütéssel popsikrém nélkül, mert annyita érzékeny volt a bőre és azt a minimális időt se bírta amíg a vizeletet beszívja a pelus.
-tiszta vízben fürdettük, majd a tokája sikeresen begombásodott, mert a sima víz nem mossa le a tej alkotóit ami beleül a redőkbe a nyakán, ezáltal jó kis telepet képez. Egy mindenmentes, hipoallergén fürdetővel 3 nap alatt elmúlt a gond.
Az octenisepttel igazad van, utánanéztem, bár nem értem, hogy ezt nekem hogy a fenébe nem mondta senki? A kórházban is azzal kezelték, átment a gyerek a egy valag csecsemős, kórházi orvos, 2 háziorvos, 2 védőnő keze alatt, és senki nem volt hajlandó említeni? 11 hónapja szültem, még nem is évekkel ezelőtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!