Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ismertek olyat, aki nem...

Ismertek olyat, aki nem tudta, hogy terhes?

Figyelt kérdés

Van egy sorozat, a Nem tudtam, hogy terhes vagyok. Tényleg van ilyen?

Velem egyszer történt olyan, hogy egyik hétvégén találkoztam valakivel. Szűk ruha volt rajta akkor. Majd következő hétvégén már egy kisbabával jelent meg. Azóta is azon gondolkodom, hogy örökbe fogadták a gyereket vagy honnan lett neki, mert nem úgy nézet ki, aki mindjárt szül. (nem olyan ismertségünk volt, hogy odamenjek és megkérdezzem tőle)

De olyanról még nem hallottam, hogy valaki egyáltalán nem tud róla, hogy terhes, csak szülés során jött rá, hogy gyereke lesz.

2020. ápr. 9. 08:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Én eddig csak ilyennel találkoztam, de ez saját tapasztalat:

Anyukám tudta, hogy terhes de nem szólt senkinek (csak apukámnak). Egyszer bekerült a kórházba, apukánk haza jött, és megkérdezte, tudod hogy miért van anyátok kórházban? Mondtam persze, magasvérnyomás és vizesedés. Elkezd mosolyogni, és közli van egy öcsétek. Teljes döbbenet, kb sokk hatásként ért, azt hittem hülyéskedik. A részletek máig homályosak, akkor nem faggattam őket hisz az öcsém koraszülött volt és 630grammal feküdt az inkubátorba, szóval más volt hirtelen a fontosabb, de a szomszédok meg senki nem hitte el, hogy nem tudtuk. Anyukáméknak 5.baba volt, maradt is hasa így nem nagyon látszott. Utólag voltak "jé tényleg" tipusu jelek, minthogy anyukám mindig a somlóit kívánta terhesen és akkoriban is sűrűn küldött a boltba, na de kigondolta volna.

Az anyaságit megkapta szóval volt terhesgondozáson. De hogy miért titkolták még előttünk is, máig nem értem.

2020. ápr. 9. 13:18
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Igen, anyukámat. :) Egyszerűen semmi tünete nem volt, menstruált végig. És a legfurább, hogy kifejezetten vékony, törékeny alkatú volt akkoriban, és egy dekát nem hízott, nem látszott rajta semmi. Aztán egy nap görcsölni kezdett ami nem akart elmúlni, kórházba került és másnap megszült engem. :D

Szóval van ilyen, feltehetően pszichés dolog. Kb. mint az álterhesség csak fordítva.

2020. ápr. 9. 16:01
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudok személyes ismeretségi körből, csak olyat, akin karácsony előtt még nem látszott semmi, szilveszterkor meg már a szülőszobán feküdt (de ő tudta hogy terhes, csak senki nem látott rajta semmit pedig szűk kabátot hordott). Érvelnek itt egyesek a magzatmozgással. Olvastam ezzel kapcsolatban egy orvosnak az írását, abban az volt, hogy a magzat el tud úgy helyezkedni, hogy az anya ne érezze a mozgást. Nem tervezett, nem várt gyerekeknél is előfordul ez állítólag. A baba úgymond ezzel is "kevesebb gondot" okoz az anyának. Ezt nem én találtam ki, olvastam. Szóval az ilyen észre nem vett terhességek hátterében is lehet ez, hogy egyszerűen vagy nem aktív a baba, vagy úgy helyezkedik, hogy nem nagyon lehet érezni, ha egy kicsit mégis, azt simán lehet bélmozgásnak gondolni - nekem is szokott néha furán mozogni a hasam pedig nem vagyok terhes. Szóval sok minden előfordulhat, én simán el tudom képzelni hogy vannak ilyenek.
2020. ápr. 9. 17:57
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Én fogamzásgátlót szedtem, megvolt a megvonásos vérzésem, semmi bajom nem volt. Majd egyszer nem jelentkezett a vérzés. Csináltam tesztet, pozitív lett. Mentem dokihoz, gondoltam 5-6 hetes, ha egyáltalán méhen belül van. Doki uh után közölte, hogy 17 hetes terhes vagyok. Nem kicsit döbbentem meg, főleg hogy 45 kiló voltam akkoriban és 18 éves.
2020. ápr. 9. 19:48
 15/16 anonim ***** válasza:
Hármat. Egyik 16hetesen tudta meg. A másik olyan 7hónaposan, a harmadik az ő anyukája olyan félidősen talán (őt nem ismertem személyesen.) Olyat nem ismerek, aki csak szüléskor. A 2. végig vérzett havonta nagyon gyengén, de egyébként is gyenge volt neki. Rajta nem látszott semmi. A 3.klimaxnak hitte, mert már nem minden hónapban jött meg neki. Őt valamivel műteni akartak, amikor kiderült, hogy nem az a probléma.
2020. ápr. 9. 23:57
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Fú, 14, most leírtad a legnagyobb félelmem 😱 Szedem rendesen a gyógyszert meg minden, de mindig nagyon kevés a megvonásos, néha megáll pici barnázás szinten. Doki szerint minden értékem rendben van, amíg elkezd megjönni, addig oké minden, nem kell aggódnom. De a gyógyszertárban már szerintem emlékeznek rám, hogy átlagosan hàrom havonta veszem a teszteket, ha épp nehezen jön meg :D
2020. ápr. 10. 09:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!