Nem kaptam beutalót terheléses vércukor vizsgálatra. Tényleg nem fontos?
Jelen helyzetben csak annak csinálnak terheléses vércukrot, akinek volt a családjában vagy van cukorbeteg, vagy az előző terhessége esetén cukros volt.
Én nem tudok róla, hogy lenne a családban, bár az apai részemről semmit sem tudok...
De a lényeg annyi, hogy ettől függetlenül szerettem volna megcsináltatni, de nem adtak beutalót. Megéri elmenni magánban megcsináltatni? Vagy tényleg nem olyan fontos?
22 hetes vagyok jelenleg
Köszönöm a válaszokat! :)
Én végül úgy döntöttem, hogy egy telefont megér, és felhívtam egy magánlabort, és gond nélkül tudtam időpontot kérni! Körülbelül 3500 Ft maga a vizsgálat, plusz 2000 Ft a mintavételi díj.
Szóval inkább nem próbálkozom be az sztkban, ennyit rááldozok, így vagyok nyugodtabb!
De köszönöm a válaszaitokat, mindenkinek "cukormentes" terhességet kívánok! :)
Nekem azt mondta a védőnő, hogy kötelező a cukorterhelés, nagyon fontos, és a járvány miatt nem maradhat el. Államiban fogok szülni, de inkább elmentem magánba levetetni, ha már muszáj volt megcsináltatni.
Az, hogy a családban van-e cukros, nem számít. Az alkat sem számít. Nálunk mondjuk az anyai nagymamám inzulinos cukros. Nővérem vékony, figyel a táplálkozására, mikor a babáját várta, mégis rossz lett a cukor eredmény, és így szülés után 1 évvel még mindig megmaradt sajnos. Én túlsúlyos vagyok, nem figyeltem különösebben a szénhidrátokat. Tesóm példájából okulva a pozitív teszt óta nézem a cukrom itthon, mindig rendben volt. A terheléses vizsgálaton direkt emiatt inzulin szintet is nézettem, és nekem minden rendben volt.
Úgyhogy én mindenképp ajánlom a vizsgálatot. Ha úgy biztonságosabbnak érzed, menj magánba. Én a két vérvétel közötti időt a kocsiban töltöttem a férjemmel, addig sem kellett a klinikán a többi páciens között ülnöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!