Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Normális az, hogy a 26. héten...

Normális az, hogy a 26. héten haskeményedéseim vannak és ha igen, akkor baj, ha ezek néhány órán belül akár 8-10 alkalommal is előfordulnak?

Figyelt kérdés
A keményedések nyugalmi(fekvő)állapotban is előfordulnak.Fájdalommentesek és néhány másodpercig tartanak.Közben nem, de előtte és utána is érzem, hogy mennyire mozgékony a kisfiam odabent.Lehet,hogy az Ő aktivitása okozza?
2008. nov. 22. 09:31
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj , hogy a méhszáj állapotát változtatják ezek a keményedések és a 36. hét előtt nem túl jó a sok keményedés, inkább menj dokihoz én 31 hetesen emiatt voltam kórházban, de a doki azt mondtanapi max 10 keményedés és nem óránként!

Menj be az ambulanciára!

2008. nov. 22. 09:43
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én is nagyon meg voltam ijedve, ezt én kérdeztem. A méhszáj teljesen zárt maradt, és elmúlt ez a keményedős időszak. ( Azért én is elmentem orvoshoz) Most 35 hetesek vagyunk zéró keményedéssel. :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..

2008. nov. 22. 09:47
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.Mindenképpen felhívom az orvosomat hétfőn.

Görcseim nincsenek,de a méhnyakam szinte már teljesen besimult 3 héttel ezelőtt. A méhszájak még 8 nappal ezelőtt zártak voltak.Kaptam rá Magne 6-ot és sokat pihenek. Nagyon féltem a kicsikémet!

2008. nov. 22. 14:35
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia. Nagyon együtt érzek veled, ugyanis én is ettől szenvedek már kb. egy hónapja. Amúgy 27 hetes vagyok. Nekem csak annyit mondott az orvos és a védőnő is, hogy sokat pihenjek, de sajna feküdni néha még rosszabb, mint ülni. A Magne B6 nem segített (napi hat szem), úgyhogy a dokim azt mondta, hogy szedjem a Béres magnéziumot napi hármat. Na attól meg hasmenésem lett, úgyhogy egy hete elkezdtem szedni a Magnesii Citrici nevű gyógyszert, napi kettőt, ami szintén nem szüntette meg a keményedést, de azért jobb, mint a Magne B6. De észrevettem, ha egész nap csak egy-két dolgot csinálok itthon és a többi időmet fekvéssel töltöm (mégpedig úgy, hogy magasan vam a fejem a sarokülő karfáján és oldalt fekszek, a vállam alá párnát teszek), akkor egész tűrhetően elvagyok még este is. De ha megyek este zuhanyozni, akkor mindig erős keményedéseim vannak. Nem tudom mit lehetne még ellene tenni, de nagyon rossz, mert tök tehetetlennek érzem magam. Na mindegy, kitartást kívánok, reméljük nem lesz baj!

Minden jót.

2008. nov. 22. 18:27
 5/7 A kérdező kommentje:

Szia utolsó hozzászóló 27 hetes kismama!

Igaz,hogy én tettem fel a kérdést,de látom,hogy Te is ugyanezért a probléma miatt rettegsz.

Ma délután meglátogatott egy szülésznő ismerősöm, aki azt mondta, hogy a haskeményedések akkor okoznak méhnyak rövidülést ill.nyílást, ha az egész has alja bekeményedik (nem csak a mozgásra) és görcsöket okoz. Amíg nem jár görcsökkel és csak néhány másodpercig tart, az a 26. héttől normális.Szerinte is a megoldás a lehető legtöbb fekvés és a magnézium tartalmú vitaminok és gyógyszerek szedése. Engem megnyugtatott, remélem most én is téged!

2008. nov. 22. 18:45
 6/7 anonim ***** válasza:

Köszönöm a hozzászólásodat, kicsit megnyugodtam, mert görcseim nincsenek, de a keményedések sajnos sokszor nem csak percekig tartanak, hanem órákig. Van, hogy órákig semmi bajom és egyszercsak elkezd keményedni és egy-két percenként van kb. 15 másodpercig tartó keményedés, amitől szenvedek akár 1-2 órán keresztül is. Aztán elmúlik. Szóval így vagyok. Lényeg, hogy sokat pihenek, szedem a magnéziumot, vigyázok magamra. Többet sajnos nem tehetek. :(

Neked minden jót kívánok és boldog babavárást!

2008. nov. 26. 08:16
 7/7 anonim ***** válasza:

2. vagyok. Igaza lehet a szülésznőnek!

Nekem pár napja megérkeztek a görcsök is és most már elkezdtem nyílni és rövidülni. Amíg csak keményedés volt, addig nem, de a dokim azt mondta, mostmár ne aggódjak így a 35. hét után. Minden jót!

2008. nov. 26. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!