Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyerekek "mindent látó...

Kisgyerekek "mindent látó szeme"-nálatok is előfordulnak ilyenek?

Figyelt kérdés

Kislányom már egészen kis babaként kommunikált a plafonnal pelenkázás közben. Akkor nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Egy alkalommal pedig összerezzent, és elrántotta a fejét, mint amikor valami az arcodba pottyan, persze nem volt ott semmi.

Később integetett, majd integetve sziázott.

Már két éves, és hétfőn a következő történt: elalvás előtt hanyatt feküdt az ágyán, nézelődött. Majd egyszer csak felpattant, és mutogatott az üres plafonra: anya, mi ez? Mi ez? Jaj, szeme van. Jaj, anya mi ez??

Melléfeküdtem, nem volt ott semmi, se egy falmatrica, se árnyék semmi. Erre a mondatra pedig, hogy "szeme van", a hideg is kirázott... További kérdezősködésemre azt mondta, hogy egy néni. Tegnap este pedig megint integetett a plafonnak, hogy szia... de most az ebédlőasztalnál voltunk, épp vacsoráztunk.

Nem utasítom el mereven a szellemek, vagy akármik létezését, de nyugtassatok meg, hogy ez normális és nem szellemet lát a gyerek. Kicsit beijedtem :)

2011. júl. 21. 14:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Néhány napos lehettem, amikor anyai nagymamám meghalt. Akkor anyunak azt mondták, a régi öregek, hogy ne aggódjon bennem él tovább. Egy élet megszületett egy pedig elment.

Unokahúgom nagymamája szintén így halt meg. akkor már huszonéves voltam és érdekelt a téma. Alaposan utána jártam a dolognak. Egy szóval nem mondom, hogy hiszek benne, és egy szóval nem állítom, hogy hülyeség az egész. De az ezotériás irodalom állítja, hogy minél kisebb a gyerek, annál nagyobb valószínűséggel látja őket.

Sőt olyat is mondtak, hogy amikor ilyen kis különbséggel éri öröm és bánat a családot, akkor érdemes figyelni a gyereket. Vannak nagyon apró jelek, amikből lehet következtetni arra, hogy szeretteink velünk vannak és vigyáznak ránk. Persze az is lehet, hogy csak bele magyarázzuk a dolgokba saját elképzelésünket, de akkor is érdekes.

2011. júl. 21. 14:34
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
én sem nagyon hiszek a szellemekben de a babák álitolag látnak ilyeneket, mikor hazahoztuk kisfiamat a korházbol, honapokig imádott a pelenkázon lenni, mert onnan látott egy pontot a plafonon, és mosolygott neki, most átrendeztük a szobáját, utálja a pelenkázot, már egy éves, de ha a földön játszik és pont ott ül, felnéz a plafonra és most is mosolyog, de csak azon az adott ponton
2011. júl. 21. 17:31
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi, de a gyerekek látják a szellemeket, viszont a tudomány mai állása szerint még nem tudni, hogy hány éves korukig élnek a szellemvilágban, de még az ovis korúak közt is van olyan, aki látja a szellemeket.

Ijesztő, nálunk is volt már rá többször példa.

2011. júl. 22. 15:05
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat.

Ma utamba került egy kártyajós, és felajánlotta, hogy rákérdez, van-e valaki itt nálunk. (kicsit szkeptikus voltam itt még)

Kijött egy magányos idős asszony, aki elvesztette a családját, és azért van itt nálunk, mert jól érzi magát. Sem a gyerkőcre, sem ránk nincs semmilyen hatással, egyszerűen csak velünk pótolja azt amiben nem volt része.

És az az ijesztő az egészben, hogy tizensok évvel ezelőtt lakott a szomszéd lakásban egy Auschwitzot megjárt magányos idős néni.

Most már nem tudom, mit gondoljak...

2011. júl. 24. 16:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha ez komoly, akkor szakembert érdemes megkérdezni (mármint nem kártyajóst, és gurukat, hanem gyermekpszichológust pl). Ha a gyermek lát valamit ott, ami nincs ott, akkor később félelem, szorongás is kialakulhat benne, komoly problémák forrása lehet. Ha csak játszik és a képzelete szárnyal, akkor más, de nem szabad "adni alá a lovat" mikor ilyenekt mond szerintem.
2012. jan. 3. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!