Van olyan kismama aki terhes, de közben fél a hányástól?
Semmi sem segít,ez egy ilyen időszak, át kell vészelni. En is utálok hányni,engem is megviselt, a 16.hétig hánytam, napi 8x, de túléltem.
Kitartást neked is,lesz majd jobb!
Én nem vagyok terhes. 16 hónapos a kisfiam.
De átérzem, amit írsz. Emetofóbiának hívják. Rettegés a hányástól.
Én is rettegtem, de nem hánytam 1x sem. Pedig sokat émelyehtem az elején. Szerintem pszichésen sikerült elnyomnom a kényszert.
Szóval egyáltalán nem biztos hogy hányni fogsz. Sokan nem hánynak. Ez csak egy tünet a 100ból.
Szia! Én is ilyen fóbiával küzdök.
Én is kicsit parázok, mert elkezdtünk próbálkozni a babacsinálással.
Úgy tudom, daedalont nem szabad szedni terhesség alatt.
Én is izgulok. :( ha egyszer sikerül vajon mi lesz ...
A Daedalont csak vészes hányásnál adják, egyébként nem javasolt terhességben. B6-ot lehet szedni, mást csak orvossal megbeszélve.
Alkalmazási előiratából:"Terhesség alatt csak az előny/kockázat gondos mérlegelésével és csak akkor alkalmazható, ha a terhességi hányás már nagyfokú elektrolit veszteséghez vezetett."
Mióta az eszemet tudom félek a hányástól.
Utoljára 5 évesen hánytam,de arra is alig emlékszem. Biztos akkor alakult ki a fóbia.
Most 8 hetes terhes vagyok,és igen,vannak émelygéses rosszúlléteim,de még nem hánytam. Habár ez még változhat.
Nem mindenki hány. Lehetséges hogy te is csak a hányingerig jutsz majd. De próbálj meg nem erre gondolni. Ha rosszúl vagy próbálj meg egy kicsit enni vagy inni,hátha segít. Viszont gyógyszert szerintem semmiképp se szedj,annyit nem ér hogy árst a babának. Szedj B6 vitamint,hatha az pszichésen segít egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!