Segítenének a számokkal?
Bár már van 2 gyermekem, már elfelejtettem hogy is vannak ezek a számok. Szóval ha pl azt írja, a 6.hét,az az 5hét +napok, vagy a be töltött 6 hét.
Például a 6. héttől van (illetve lehet) szivhang, akkor 5+6 nappal van esélyem, hogy már lesz?
6+napoktól lehet szívhangra számítani. Barátnőmnek már 6+0 hetesen látták, nekem csak 6+4. De olyat is ismerek, akinek 7+1 volt.
5+6 nagyon a határon van... 5+3-n nekem még csak petezsák és szikhólyag volt.
Ha belegondolsz, az 1. hét, az annak a ciklusnak, amelyben teherbe esel, az a hete, ami a menstruációval indul. Tehát a menstruációd első napja már az 1. héten van, nem a nulladikon. De csak annak a hétnek a végére töltöd be az első hetet.
Ezzel a logikával továbbmenve, 5+6 nap, az a 6. héten van. És rá két nappal töltöd be a 6 hetet.
Tulajdonképpen akár lehet is esélyed. Én 6+4 hetesen voltam és nem volt szívhang és tulajdonképpen az mebriót sem látta, csak szikhólyagot... de biztatott, reménykedek. Én, ha most dönthetnék, hogy mikor menjek, csak a nyolcadik héten mennék először.
Orvosilag a betöltött heteket veszik
Akkor vagy a 6. Héten, amikor 6+ os vagy
Nem logikus, de így van...
Nekem 6+2 sem volt látható, pedig nem fogant később, csak kórházban, nem a legjobb géppel nézték...
Szia, 4-es, tényleg? Ezt nem tudtam. És amikor egy honlapon arról írnak, hogy melyik terhességi héten mi történik, akkor is a betöltött hetet jelenti, hogy hatodik hét, vagy pedig azt, amit a 2. mond?
Hú, ez azért tényleg nem annyira egyszerű így.
Mindkét terhességemmel 6+0 naposan mentem. Az elsővel volt szivhang a masodikkal csak petezsak és szikholyag. 5 hetesnek mondott két hét múlva mentem vissza, menzesz szerint 8 hetesen, volt szivhang de méretek alapján 7 hetes voltam.
Szerintem korai de mint írtad a munkád miatt jobb minél előbb táppénzre menni így egy próbát meger
4es, ez nem feltétlenül van mindenhol így. Az én dokim 9+4 voltam, mikor kérdezte hanyadik héten vagyok. Mondom a 9-diken, de hozzátettem, hogy 9+4 vagyok. Erre azt mondta, hogy akkor a 10.héten van. És a kiskönyvbe is úgy írja be.
Egyébként amit a 2es mond, hogy a menstruáció hete, amikor még nincs betöltött hét az az 1. hét. Logikus. Ez alapján az 5+ hét a 6. De szívhang betöltött 6 hét után várható, tehát legkorábban a 7.héten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!