Mennyit adtok a fogadott dokinak alkalmanként és a szülésért?
Figyelt kérdés
Nem magándokira gondolok, hanem aki a kórházba jár és ott fogadott orvost. Mennyit várnak el a dokik, illetve ti mennyit adtok nekik, vagy csak a szüléskor?2010. júl. 23. 13:56
1/13 anonim válasza:
Kórházba járok a dokimhoz, nem a magánrendelésére. Így adok neki alkalmanként 5 e ft-ot mindenért, szülésért sztem 60-at fog kapni.
2/13 anonim válasza:
Nekem kapásból az elején bejelentette, hogy 40ért vállalja. Ő volt a legolcsóbb!-és a legjobb :)
3/13 anonim válasza:
Én mindhárom gyerekkel akkor adtam amikor megfogadtam a dokit,és azt mondtam neki,hogy amikor hazamehetek az egészséges gyerekemmel megelégedve,majd akkor előtte honorálom a munkáját.Két éve szültem a legkisebbet,akkor 30.-at adtam.De nálunk nagyon nehéz jó orvost találni.Nagyon pénzéhesek,és sok esetben a pénzedért sem várhatsz normális ellátást.Ha probléma mentesek lettek volna a terhességeim és a szüléseim,nem is fogadtam volna orvost.
4/13 anonim válasza:
Fogadott Dokim van , 5 ezret kér alkalmanként , a szülésre 30-at fogunk adni Neki.
5/13 anonim válasza:
ez annyira felháborito amugy h már a szulésért is fizetni kell, ha azt akarod hogy minden rendben menjen. kérdem én, mit csinál az a kismama akinek nincs pénze ilyenre, de gyereket szeretne... eloszor gazdagodjon meg és majd utánna johet a pici... szégyelhetik magukat az orvosok!!!!!
6/13 anonim válasza:
Alkalmanként 5000-et adtam, a szüléskor pedig 60000-et.
7/13 anonim válasza:
Nekem is fogadott orvosom van.Egy tízest kér alkalmanként (elég sok, de nálunk minden doki 9-10 körül kér), és úgy gondoltam, hogy 40 vagy 50 ezret kap majd.Attól függ, hogy fogunk anyagilag állni, és hogy ő hogy áll hozzá a szüléshez.Ennél többet biztos nem, mert elég jól megfizettem, hogy egy főorvoshoz járok.Nagyon jó doki, maximális a bizalmam felé, de ne várjon többet ennél.
8/13 anonim válasza:
Szerencsére nálunk,( kisváros) nagyon-nagyon jó nőgyógyász van. Az én fogadott orvosom egyben az osztályvezető főorvos és tényleg remek szakember. És ami még ritkaság, hogy soha nem mondja egy kismamának sem, hogy ő ennyit vagy annyit vár, mindenki annyit ad neki, amennyit gondol és tud. ÉS semmivel sem bánik különbül azzal, aki mondjuk csak 10 Ft tudott adni, mert többet nem engedhetett meg magának. ( ezt konkrétan ez az anyuka mesélte)
Sajnos ez ritka, pedig követendő példa kellene hogy legyen.
9/13 anonim válasza:
Utolsó vagyok, azt nem írtam, hogy az anyuka összesen a szülésért adott neki 10 e ft-ot!
Én nem adok neki a vizsgálatoknál, mondtam, hogy majd a szülés után honorálom. kb.80 e Ft-ot gondoltam adni.
10/13 anonim válasza:
Sajnos nagyon elterjedt ez a hálapénz dolog.Pedig ha nem adsz semmit, akkor is jogod van a normális ellátásra, és szüléslevezetésre.Sokan nincsenek abban a helyzetben, és én is tudnám másra költeni azt a pénzt.De nem adni meg kínos.Ezt valahol, régen, mi szülők rontottuk el.El kezdték tömködni a dokik zsebét, és annyira elterjedt, hogy már nem is vesznek emberszámba, ha nincs fogadott orvosod.Az enyém se kér pénzt a szülésért, rám bízza, hogy adok-e , és mennyit.De ott van az a ki nem mondott dolog, hogy attól még elvárja.Csak nem beszél róla.Ez egyre rosszabb lesz.Szegény kislányom (aki még a pocakomban van) ha megy szülni, nála mi lesz a rendszer?1 millió/szülés vagy mi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!