Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kisgyerekes kismamak! Hogy...

Kisgyerekes kismamak! Hogy birjatok az emelgetest, meg hasonlokat? En 7+2hetes vagyok most, a "nagy" meg 21 hos.

Figyelt kérdés
2010. júl. 23. 03:10
 1/6 anonim ***** válasza:

14 hós volt a babám, mikor kiderült, hogy terhes vagyok. Akkor leszoktattam a cipelésről. Most majdnem 20 hós, én 27 hetes vagyok. Napi 1-2 alkalommal kell csak megemelnem, pl etetőszék.

Ha egészséges a terhességed, akkor nem lesz baj, ha néha felemeled a babádat, csak figyelj, ahogy emeled, ne hajolj, hanem guggolj. És persze, ha érzed, hogy húzódik a pocakod, egyből pihenni.

Ha alszik a "nagy", pihenj, aludj te is!

21 hóssal már lehet beszélni, meg tudod győzni, hogy miért nem cipelheted ezek után.

2010. júl. 23. 07:20
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia

A kisfiam 22 hós,én pedig 36 hetes vagyok.

Előtte sokszor cipeltem,de mikor már nőtt a pocakom,mondtam neki,hogy anyának nagy a pocakja,nehéz vagy,nem veszlek most fel,hanem sétálunk,ügyesen hozzászokott,megértette.Azért még így is sikerült egyszer rosszul emelnem,becsípődött a derekam,3 hétig alig mentem,az nem esett jól,úgyhogy vigyázni kell nagyon.

Ráadásul 1 hónapja olyan anyás lett,mint még soha,ha éjszaka megébred,csak engem fogad el,ez épp most nem hiányzott annyira,de majd túl leszünk rajta.

Kicsit most nehezebb lesz az eleje a két gyerekkel,de utána majd jól eljátszanak,együtt nőnek fel.

üdv

2010. júl. 23. 08:05
 3/6 anonim ***** válasza:

sziasztok. kisfiam 27hós én meg a kistesoval 30. hétben vagyok. nem egyszerü, a melegben még nehezebb egy fokkal. sokkal nagyobb a pocim mint a naggyal volt. de a nagy okos fiam szépen megértette h anyának nehéz és nem cipeli annyit. segit amiben csak tud, igaz lassabban haladunk igy de olyan édesen csinálja. :) és már nagyon várja a kistesot ahogy én is, meg a többiek is a családban :)

mindenkiek kellemes nyarat és babázást. valamint problémamentes pocakosodást :)

2010. júl. 23. 09:38
 4/6 anonim ***** válasza:

Én is 7 hetes vagyok, a kisfiam háromhét múlva lesz két éves.Őt nem kell cipelni,a pelenkázóra kell felraknom,és annyi.Ha sétálunk,akkor megy egyedül,sőt még szaladni is kell utána... :) Bízom benne,h nem lesz baj,ha esetleg néha fel kell emelnem!

Még nagyon az elején vagyok,de már várom,h hogy fogja fogadni a kistesót (remélem nem úgy,ahogy én anno öcsémet - nagyon utáltam - :) de csak pár hónapig ) :)

2010. júl. 23. 10:40
 5/6 anonim ***** válasza:

Az emelgetés az még megy, azaz addig hogy felemelem, de tartani....Pedig csak 9 és fél kg a 20 hós lányom. De már magamat is alig bírom el, plussz ugye a pocak. Próbálom minél kevesebbet emelni, de etetőszékbe bele kell tenni pl. Szegény annyira jönne az ölembe, de már nem is nagyon próbálkozik, csak simizi a pocakomat (néha rácsap egyet, csak a poén kedvéért, aztán vigyorog hozzá, mert tudja hogy nem szabad. Akkor csinálja ha nem figyelek rá szerinte.A rafkós.)Aki jön családtag, jó ismerős, rögtön kéretőzik ölbe, meg apához is, szegényem igényli, tőlem is szeretné, de már nem sok van, és megint jöhet ölbe, már amennyi idő lesz rá. :-)

33 hetes ikres kismama

2010. júl. 23. 12:38
 6/6 anonim ***** válasza:

20 hónapos a kisfiam, én 30 hetes kismama vagyok. Szerencsére nincs nagy hasam és csak 5 kg-ot híztam, így még éppen bírom, bár vannak nehezebb napok. 5. emeleten lakunk, és a kisfiam nem hajlandó lemenni a lépcsőn. Pedig le tudna, 2-3 hónapja simán ment, egy-két hete kezdte, hogy fel kell venni. Játszótéren sokat kell utána futni, mert mindig a focipályára veszi az irányt, ott meg a nagyok bőrfocival fociznak, vagy motorozik fénysebességgel.

Itthon az etetőszékbe ki-be, az nem vészes, pelenkázni már inkább az ágyon szoktam, fürdésnél meg apa veszi ki.

2010. júl. 23. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!