Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki meddig folytatta a lovaglás...

Ki meddig folytatta a lovaglást terhesen?

Figyelt kérdés

A kérdésem főleg olyanokhoz szól, akik már előtte is rendszeresen, akár versenyszerűen lovagoltak. Nekem heti 5x van edzésem, mellette futok, és heti egy nap úsztam is előttr.

Főleg a lovaglást nem akarom teljesen hanyagolni (nyilván ha a heti 5öt nem bírom, akkor kevesebb).

De olvasom mindenhol hogy milyen mozgást lehet terhesen..hát nekem az nem mozgás...

De a lényeg: sokan mondják h 12 hétig tilos.... Nos még orvosnál nem voltam, de kB 5q hetes már lehetek. Most teszteltem, pozitív lett. Én eddig a napig is napi 5x ültem föl... Ha az orvos azt mondja h 12ig tilos? Ez tök hülyeség.... 😖😭

#Lovaglás terhesen #sport terhesen
2020. febr. 1. 10:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
84%
A lovaglás pont egy olyan sport amit pozitív teszt után egyből teljesen hanyagolnék. Egy rossz mozdulat, és a ló alatt találod magad. Egyáltalán nem veszélytelen sportág.
2020. febr. 1. 10:18
 2/14 A kérdező kommentje:
Nyilván aki nem lovagol, az mind ezt mondja.
2020. febr. 1. 10:23
 3/14 anonim ***** válasza:
80%
Akkor lovagolj! Aztán ne sírj, ha mégis levet a hátáról, mert valami megijeszti.
2020. febr. 1. 10:25
 4/14 anonim ***** válasza:
73%

Ugyan magához a lovagláshoz nem értek túlzottan, csak nagyon régen lovagoltam, és csak nagyon kicsit, de én is elég aktívan sportoltam terhességem előtt és alatt is.

Tapasztalatom az, hogy bármit lehet csinálni, ha figyeled a tested jelzéseit. Az orvosok általában azt mondják, hogy amit addig sportoltál, azt folytathatod terhesség alatt is, persze addig a mértékig, amíg jólesik. Szerintem a lovaglás egyáltalán nem veszélyes, nyilván a balesetekre figyelni kell, meg majd 8 hónaposan mondjuk nem vágtáznék.

Egy edző ismerősöm most 31 hetes terhes, és táncos aerobikedzéseket tart, mellette légtornázik,napi több órát. Nagyon fitt, remekül érzi magát, és a baba teljesen egészséges. Kérdezz rá az orvosodnál a biztonság kedvéért, de én azt mondom, hogy amíg nincs különösebb diszkomfort, addig egészen nyugodtan csinálhatsz bármit. Nem beteg vagy, csak várandós.

Egyébként boldog babavárást! :)

2020. febr. 1. 10:53
 5/14 anonim ***** válasza:
81%
Nekem a dokim megtiltotta, hogy biciklizzek, lovagoljak, szexeljek az első trimeszterben. Később is gond lehet, ha a méhlepény mélyen tapad.
2020. febr. 1. 12:29
 6/14 anonim ***** válasza:
31%
Ha a szex tilos, akkor valószínűleg valami gond volt, alapból az semmilyen gondot nem okoz. Ezért ezt nem mondanám mérvadónak...
2020. febr. 1. 12:36
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerettem,de +teszt után abbahagytam. Mióta megszületett is van, hogy kimarad alkalommal,de ez van.Majd kövesd az orvos utasításait.
2020. febr. 1. 12:49
 8/14 anonim ***** válasza:
79%
Ha nem tiltja az orvos akkor lovagolj.
2020. febr. 1. 13:37
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha az orvos tiltja,akkor tilos. Nem hülyeség, hanem a baba érdekében. Ha engedi, akkor csináld, csak jobban figyelj oda.
2020. febr. 1. 13:42
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van 3 gyerekes lovas oktató, lótartó, régebben versenyző ismerősöm. Ő ahogy megtudta, hogy jön a baba, nem ült fel többet. Azt mondta, hogy neki bármilyen felesleges kockázat felelőtlenség lett volna. Persze náluk van otthon több ló, így akkor is a közelükben volt, csak már nem ült fel.
2020. febr. 1. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!