Ki meddig folytatta a lovaglást terhesen?
A kérdésem főleg olyanokhoz szól, akik már előtte is rendszeresen, akár versenyszerűen lovagoltak. Nekem heti 5x van edzésem, mellette futok, és heti egy nap úsztam is előttr.
Főleg a lovaglást nem akarom teljesen hanyagolni (nyilván ha a heti 5öt nem bírom, akkor kevesebb).
De olvasom mindenhol hogy milyen mozgást lehet terhesen..hát nekem az nem mozgás...
De a lényeg: sokan mondják h 12 hétig tilos.... Nos még orvosnál nem voltam, de kB 5q hetes már lehetek. Most teszteltem, pozitív lett. Én eddig a napig is napi 5x ültem föl... Ha az orvos azt mondja h 12ig tilos? Ez tök hülyeség.... 😖😭
Ugyan magához a lovagláshoz nem értek túlzottan, csak nagyon régen lovagoltam, és csak nagyon kicsit, de én is elég aktívan sportoltam terhességem előtt és alatt is.
Tapasztalatom az, hogy bármit lehet csinálni, ha figyeled a tested jelzéseit. Az orvosok általában azt mondják, hogy amit addig sportoltál, azt folytathatod terhesség alatt is, persze addig a mértékig, amíg jólesik. Szerintem a lovaglás egyáltalán nem veszélyes, nyilván a balesetekre figyelni kell, meg majd 8 hónaposan mondjuk nem vágtáznék.
Egy edző ismerősöm most 31 hetes terhes, és táncos aerobikedzéseket tart, mellette légtornázik,napi több órát. Nagyon fitt, remekül érzi magát, és a baba teljesen egészséges. Kérdezz rá az orvosodnál a biztonság kedvéért, de én azt mondom, hogy amíg nincs különösebb diszkomfort, addig egészen nyugodtan csinálhatsz bármit. Nem beteg vagy, csak várandós.
Egyébként boldog babavárást! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!