Igaz, hogy nemregen voltam azaz hatodikan az elso ultrahangon itt angliaba akkor voltam pontosan harom honapos. Mit mondjak az orvosnak, hogy megcsinalja nekem az ultrahangot?
Nem biztos, hogy jó ötlet ezzel játszani állami ellátás keretein belül. Megpróbálhatod, de akkor inkább mond meg őszintén a midwife-nak, hogy mit érezel, vagy keresd fel a GP-t, de tünetet ne kamuzz.
Én is itt élek, nekem a 12. és a 20. hét között készítettek egy plusz ultrahangot, mivel félig levált a placentám és hatalmas nagy görcsökkel, vérzéssel kerültem kórházba, ez épp a 12. heti esedékes uh előtt volt két nappal, így ekkor csinálták azt meg, majd a 16. héten elküldött emiatt a háziorvos kontrollra. Annyit jó ha tudsz, hogy bár minden oka megvolt a kontroll vizsgálatnak és maga a GP küldött, mégsem ment zökkenőmentesen: sürgősségi beutalóval a kezemben is három délutánon keresztül ültem a kórházban, míg sorra kerültem. Ott rajtam kívül tényleg csak olyanok voltak és vártak külön uh-ra, akik elég komoly probléma miatt kerültek oda.
Egyébként még a 12. hét előtt, amikor türelmetlen voltam nekem is eszembe jutott, hogy valamilyen mondvacsinált indokkal és egy kisebb hazugsággal idő előtt be kellene kerülni uh-ra, de épp a Magyarországon dolgozó szülésznő barátnőm mondta, hogy ne szórakozzak ezzel, nehogy az legyen a vége, hogy valamilyen kezelésbe belekezdenek, valamilyen hormont adnak be (ha mondjuk azt kamuzom, hogy vérzek) és ezzel többet ártok.
Úgyhogy lehet, hogy én voltam gyáva nyuszi, de nem mertem bevállalni.
Lehet, hogy egyszerűbb és korrektebb megoldás, ha keresel egy magándokit a környékeden, 100-150 fontért már készítenek uh-s vizsgálatot.
Szurkolok, remélem csal a megérzésed, biztosan rendben van minden, nyugodj meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!