Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gond-e ha megszakad 1 napra a...

Gond-e ha megszakad 1 napra a táppénz?

Figyelt kérdés
Táppénzen vagyok, de önhibámon kívül egy nap kimaradt a táppénzes időszakból. Ez gond lehet a későbbi támogatásoknál, GYED, stb?
2010. júl. 22. 14:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
48%

Magyarul lezárult és újrakezdődött? :S

ha igen akkor ajaj!

2010. júl. 22. 14:26
 2/11 A kérdező kommentje:
Mi az az ajaj?
2010. júl. 22. 14:38
 3/11 anonim ***** válasza:
67%

gyed szempontjából az a lényeg, hogy a szülés pillanatában biztosított legyél, meg hogy az azt megelőző 2 évben legyen x napnyi munkaviszonyod. (nem tudom pontosan mennyi) az az egy nap biztos nem befolyásolja.

nem tudom mit akart az előző válaszoló. inkább írta volna le normálisan, hogy gondolja, ne csak riogasson

2010. júl. 22. 14:47
 4/11 anonim ***** válasza:
48%

Az első válaszoló kérdezett valami, és ha kapott volna válasz, akkor mondta volna, hogy mi az az ajaj. Nem riogatásból akarta azt írni, hogy ha valami lezárúl, és újra indul, akkor az nem folyamatos, hanem egy új jogviszony.

No de sebaj.

Üdv az első válaszoló.

2010. júl. 22. 14:50
 5/11 A kérdező kommentje:
Kedves 2. válaszoló, köszönöm a választ! Kedves első válaszoló, sajnos nem egészen értem, mit szerettél volna írni, még mindig nem.
2010. júl. 22. 14:54
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
én se értem. de szerintem az nem baj ha megszakad, azt nem nézik. nehogy már amiatt az egy nap miatt essen el a gyed-től. elég igazságtalan lenne
2010. júl. 22. 14:56
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
ha mégis gond lenne, akkor utólag könyveltesd el a munkáltatóval azt az egy napot. vagy a táppénzt, bár azt nem hiszem, hogy lehet utólag intézni.
2010. júl. 22. 15:00
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem. Ha azon a napon nem voltál táppénzen, akkor olyan mintha dolgoztál volna aznap. A munkaviszonyod nem szakad meg. A munkáltatóddal beszéld meg, hogy ez nekik nem jelent-e problémát. Mármint, hogy ténylegesen nem dolgoztál. Szerintem semmi köze a későbbi ellátásodhoz.
2010. júl. 22. 15:55
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A Tgys és Gyed feltétele a 365 napi folyamatos biztosítási jogviszony. Folyamatosnak akkor tekintik ha 30 NAPNÁL nincs nagyobb megszakítás benne. Így a Te jogviszonyod biztosan nem szűnt meg ( hacsak eddig nem passzív táppénze voltál) és járni fog a gyed.
2010. júl. 22. 16:19
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Írasd be a munkáltatóddal a jelenlétibe, hogy dolgoztál (ha még lehet)azon az egy napon s akkor folyamatos lesz a biztosítottságod.
2010. júl. 22. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!