Van itt olyan kismama aki átlagos/normál, esteleg vékony testalkatú volt mégis terhességi diabétesze lett?
Külföldön vagyok kismama és itt csak 30-as BMI felett szűrik a kismamákat, én ebbe nem esek bele így csak a magán opció marad (amivel valószínűleg élek is majd). Eléggé megütközve néztek rám, hogy minek kérem a szűrést, meg is tagadta a kórház mondván, hogy orvosilag nem indokolt, pedig a védőnő hívta őket. én reagálom túl és tényleg nagyon ritka?
Kiváncsi lennék tapasztalatokra, olyanoktól,akik elvileg nem a veszélyeztetett csoportban vannak/voltak. pl volt-e bármi tünet.
Barátnőm
1,5 kg-ot hízott a terhelésig, tehát ez is érdekes volt...
Köszönöm szépen mindenkinek a választ, őszintén megvallva, nagyon kiborultam miatta, ha valami baja lesz a babának ők bevédik magukat azzal, hogy nem estünk bele a kockázati csoportba. azt gondoltam hogy a páciens kérésére megcsináljak . Azt is mondtam, kifizetem , csak csinálják meg a helyi kórházban (a mi városunkban csak egy magán klinika van és ott nem csinálnak ilyen tesztet ) így el kell mennem egy másik városba, de nem bánom, inkább, minthogy későn vegyünk észre. A védőnő azt mondta, a legtöbb amit tehet, hogy 28 helyett 27 héten menjek hozzá, megmeri a pocakot (!! Mérőszalaggal!!) és ha túl nagy, beutal. De akkor is, kitudja mikorra kapok időpontot a vizsgálatra, szerintük 34. Hétig nem késő, de úgy olvastam 28.-ig hétig kell tesztelni, nem? bele se akarok gondolni mennyi kezeletlen kismama lehet itt.
Ha bárki tűnődött, Angliáról van szó egyébként (úgy hogy évek óta itt vagyok biztosítva)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!