Fogamzásgátló mellett teherbe esni? Mit gondoltok erről,
lehetséges, és ha megtörténik, akkor is van megvonásos
vérzés? És arról mit tudtok, hogy a tabletta hatását
csökkenti a grapefruit?
Nekem tavaly 2 ismerősöm is fogamzásgátló mellett esett teherbe. Egyikük csak úgy, a másik lány abbahagyta az egyiket, és elkezdett szedni egy másik fajtát, ami valószínűleg nem igazán fejtette ki a hatását. Szóval igen, lehetséges.
2010. aug. 18. 08:05
Szia!
Én is megkérdeztem ezeket a nőgyógyászomtól, amikor felírta a gyógyszert, azt mondta, ha rendesen szedem, mindig ugyanabban az időben (mert alacsony hormontartalmú gyúgyszert írt fel) és nincs hasmenésem, hányás, stb (amik gyengítik a hatást SZINTE lehetetlen teherbeesni.
A megvonásos vérzésről is kérdeztem, azt mondta, hogy mivel egy terhesség hatalmas hormonváltozással jár, a vérzés ugyanúgy elmarad, mint a menstruáció.
2010. aug. 18. 09:08
Én is úgy tudom, hogy lehetséges, de nem túl gyakori. Volt olyan ismerősöm aki így esett teherbe.
2010. aug. 18. 09:32
14/30 A kérdező kommentje:
07:29 neked elmaradt a menstruációd onnan jöttél rá, hogy az vagy? csak kérdem, hogy bogyó mellett h jöttél rá, és mit szedtél?
a többieknek köszönöm, s ha nem nagy kérés leírná az aki nem írta, h elmaradt-e a menstruációja és mit szedett?
Unokatesóm is gyógyszer mellett lett terhes.
Pár órát ki kell hagyni a tabletták és a graperfruit között.És nem szabad sok grapet enni/inni.
2010. aug. 18. 11:53
07.29 vagyok. Nekem időben megjött, de csak az első nap (barna pecsételés), utána semmi, ezért gondoltam, hogy valami nem stimmel. Mentem a dokihoz, és kiderült, hogy terhes vagyok. Aztán a 6. héten elhalt a terhesség. Még azt sem tudtam, örüljek, vagy szomorkodjak, mert akkor, ott nem akartunk babát. Végül a természet megoldotta. Utólag már sajnálom (egy éves a fiam), de tudom, hogy valószínű azért ment el, mert nem lett volna egészséges.
2010. aug. 18. 12:08
17/30 A kérdező kommentje:
utolsó szomorúan olvastam amit írtál... sajnos az ilyen dolgok még ha nem is akarja az ember a babát, megvisel... de gratulálok a fiadhoz. nőjjetek nagyra.
Én is szedek most fogamzásgátlót szoptatás alatt, és már egy hete terhes tüneteim vannak. Nagyon ijesztő. Nem akartam még kistesót és nagyon figyeltem a gyógyszer szedésére (bár hasmenésem lehet volt, már azt sem tudom...) Mivel a gyógyszer és szoptatás miatt rendszertelen lehet a menstruáció, ezért fogalmam sincs, mikorra kellene megjönnie, de a hétvégén tesztelek. Remélem nem esek bele abba a kis százalékba.
2010. aug. 18. 12:23
2010. aug. 18. 12:24
20/30 A kérdező kommentje:
12:13 szorítok, h úgy legyen. nekem holnap kezdődnek a placebók...szombaton kell beteg legyek... az elmúlt 3 hónapban végig aggódtam, hogy nincs-e baj. remélem megjön. sose lesz szombat
Kapcsolódó kérdések: