Fogamzásgátló tabletta mellett hogyan eshettem teherbe?
első vagyok. szokott lenni olyan jellegű intő jel, h pl átvérzi valaki a tablettát. mmint pecsétel. ilyet nem tapasztaltál? elsőre elmaradt a menzeszed?
-a baba lehet, hogy teljesen egészséges lesz.ne aggódj, kövesd az orvos utasítását.-
Nem igazán értem hogyan lehetsz terhes..ezek szerint azt sem lehet tudni, hogy mióta vagy..
nézd ezektől a mai fog.gátlóktól nem lesz semmi baja a babának.
volt egy ismerősöm, aki csak akkor vette észre, hogy terhes, mikor már rugott a baba..végig szedte a tabit, és mivel mindig meg is jött neki napra pontosan ( tabitól), ezért nem is sejtette a terhességet.
most már lassan 2 éves a kislánya, aki gyönyörű és egészséges!
Minden esetre azonnal hagyd abba a szedését!
Te miből gondoltad, hogy terhes vagy? nem jött meg a gyógyszertől?
dokinál voltál már?
mégis mennyi idős lehetsz?
nem szeretnéd a babát?
A mai tablettákban már olyan kevés a hormon, hogy szinte biztosan nem lesz baja a kicsinek és meg is marad. Ismerek olyat, aki 27 éve lett fogamzásgátló mellett terhes, 4,5 hónaposan derült ki hogy terhes, (vagyis félidsősen), addig szedte a bogyókat (ja ő azért maradt terhes, mert volt egy fertőzése, amire antibiotikumot szedett, az meg semlegesítette a fogamzásgátló hatását, de ez csak az után derült ki, miután a terhessége is, mert ő sem értette hogy hogyan történhetett). Semmi baja a fiának, most várják a babájukat a párjával. :-)
Nem szedtél esetleg nemrég, a fogantatás időszakában valamilyen más gyógyszert, antibiotikumot te is?
Hát én először gratulálok amit kértél is:))!
van két ismerősöm az egyik spirál mellett esett teherbe, de el is vetette. Ő nagyon fogékony, még 40 éves korában is teherbe esett, igy inkább kipakolták:S (4 fiú gyerek édesanyja).
A másik ismerős lányzó 3 hónapos korában állapitották meg nála a terhességet, pontosan amiatt mert gyógyszert szedett ő is! Az orvosok azt hitték hogy hormonzavaros...:)! Már egy éves elmúlt a kislánya és azon kivül hogy szemtengely ferdülése van a kicsi lánynak semmi baja nincs!
Ugyhogy szerintem örüljetek neki!:)
23 hetes pocakos
Ez a gyermek nagyon szeretne a világra jönni, és bizony titeket választott a szüleinek! Nagyon sajnálom, hogy aggódnod kell, hogy egészséges lesz-e. Én tiszta szívemből kívánom, hogy az legyen, és minden rendben legyen veletek! Ahogy az előttem szólók is írták, a mai tabletták már elég kevés hormont tartalmaznak, úgyhogy kicsi a magzatkárosító hatásuk. Tudom ez így most nem nyugtat meg 100%-ban, de bízni kell, hogy minden oké lesz!
Sok örömet, boldogságot és egészséget kívánok Nektek!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!