Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fogamzásgátló tabletta mellett...

Fogamzásgátló tabletta mellett hogyan eshettem teherbe?

Figyelt kérdés
Van egy 18 hónapos fiunk,és fél évvel ezelőtt kezdtem el a fogamzásgátló használatát,és rendszeresen szedtem.Párom összeszedett egy gombás fertőzést a benzin kúti mosdóban,ezért egy hónapja óvszerrel is védekeztünk.Most pedig itt ülök,ma reggel teszteltem 2X!!! és lehet gratulálni,mert terhes vagyok.Csak azt nem értem hogyan. Van ötletetek? Félek mert az orvosom szerint valószínűleg nem marad meg a terhességem a tabletták miatt,de azért reménykedek.
2010. jún. 15. 12:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
mennyi idős terhesség? mit szedtél?
2010. jún. 15. 13:01
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Fogamzásgátló mellett is van pár százalék esély a teherbeesésre. Nekem van egy kolléganőm, három gyereke van, mindhárommal fogamzásgátló szedése mellett lett terhes, sőt volt egy negyedik terhessége is, de ekkor már spirált használt. Azt a babát nem merte megtartani. De a másik háromnak semmi baja.
2010. jún. 15. 13:01
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok. szokott lenni olyan jellegű intő jel, h pl átvérzi valaki a tablettát. mmint pecsétel. ilyet nem tapasztaltál? elsőre elmaradt a menzeszed?

-a baba lehet, hogy teljesen egészséges lesz.ne aggódj, kövesd az orvos utasítását.-

2010. jún. 15. 13:04
 4/9 eszo ***** válasza:
100%

Nem igazán értem hogyan lehetsz terhes..ezek szerint azt sem lehet tudni, hogy mióta vagy..

nézd ezektől a mai fog.gátlóktól nem lesz semmi baja a babának.

volt egy ismerősöm, aki csak akkor vette észre, hogy terhes, mikor már rugott a baba..végig szedte a tabit, és mivel mindig meg is jött neki napra pontosan ( tabitól), ezért nem is sejtette a terhességet.

most már lassan 2 éves a kislánya, aki gyönyörű és egészséges!

Minden esetre azonnal hagyd abba a szedését!

Te miből gondoltad, hogy terhes vagy? nem jött meg a gyógyszertől?

dokinál voltál már?

mégis mennyi idős lehetsz?

nem szeretnéd a babát?

2010. jún. 15. 13:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A mai tablettákban már olyan kevés a hormon, hogy szinte biztosan nem lesz baja a kicsinek és meg is marad. Ismerek olyat, aki 27 éve lett fogamzásgátló mellett terhes, 4,5 hónaposan derült ki hogy terhes, (vagyis félidsősen), addig szedte a bogyókat (ja ő azért maradt terhes, mert volt egy fertőzése, amire antibiotikumot szedett, az meg semlegesítette a fogamzásgátló hatását, de ez csak az után derült ki, miután a terhessége is, mert ő sem értette hogy hogyan történhetett). Semmi baja a fiának, most várják a babájukat a párjával. :-)

Nem szedtél esetleg nemrég, a fogantatás időszakában valamilyen más gyógyszert, antibiotikumot te is?

2010. jún. 15. 13:08
 6/9 anonim válasza:
73%
Tulajdonképpen a fogamzásgátló olyan mint az óvszer. Ha normálisan betartod a használati utasításokat, akkor 100%-osan véd a nem kívánt terhesség ellen. Elméletben lehetetlen, hogy ha jó tablettát szedsz, hogy teherbe essél. Nekem is volt egy barátnőm, akinek gondjai voltak, és kiderült, hogy nem megfelelő hormontablettát szedett már, azaz le kellett cserélni magasabb hormontartalmúra. Én is szedek és eleinte gondok voltak a M-mal, de utána kaptam másikat és utána jó lett minden.
2010. jún. 15. 13:10
 7/9 anonim ***** válasza:
59%
Utolsó válaszolónak mondanám, hogy 100% védekezési módszer nics, csak a petevezeték átvágása illetve az önmegtartóztatás. De általában valóban a nem megfelelő szedési mód vezet terhességhez. Ami nem feltétlenül a nő hibája, lehet, hogy ment a hasa, hányt, illetve bizonyos gyógyszerek semlegesíthetik a fogamzásgátló hatását. Viszont a fogamzásgátlókkal szembeni követelmény, hogyha valaki a hazsnálatuk mellett esik teherbe akkor az ne károsítsa a magzatot. Én így tudom , mert így tanultam az eü fősulin.
2010. jún. 15. 13:38
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát én először gratulálok amit kértél is:))!

van két ismerősöm az egyik spirál mellett esett teherbe, de el is vetette. Ő nagyon fogékony, még 40 éves korában is teherbe esett, igy inkább kipakolták:S (4 fiú gyerek édesanyja).

A másik ismerős lányzó 3 hónapos korában állapitották meg nála a terhességet, pontosan amiatt mert gyógyszert szedett ő is! Az orvosok azt hitték hogy hormonzavaros...:)! Már egy éves elmúlt a kislánya és azon kivül hogy szemtengely ferdülése van a kicsi lánynak semmi baja nincs!

Ugyhogy szerintem örüljetek neki!:)

23 hetes pocakos

2010. jún. 15. 13:45
 9/9 anonim ***** válasza:

Ez a gyermek nagyon szeretne a világra jönni, és bizony titeket választott a szüleinek! Nagyon sajnálom, hogy aggódnod kell, hogy egészséges lesz-e. Én tiszta szívemből kívánom, hogy az legyen, és minden rendben legyen veletek! Ahogy az előttem szólók is írták, a mai tabletták már elég kevés hormont tartalmaznak, úgyhogy kicsi a magzatkárosító hatásuk. Tudom ez így most nem nyugtat meg 100%-ban, de bízni kell, hogy minden oké lesz!

Sok örömet, boldogságot és egészséget kívánok Nektek!!!

2010. jún. 15. 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!