Az étteremben felszolgált tartármártás és majonézes saláták is veszélyesek lehetnek vagy azok szalmonella ellen kezelt tojással készülnek?
Megyünk étterembe..
Korlátlan a fogyasztás tehát több mindent fogok enni, de nem tudom ezekt ott sem lehet?
Esetleg kérdezd meg, hogy bolti majonéz az alapja vagy helyben készítik? Mert ha helyben akkor nyers tojás van benne mindenféle egyéb kezelés nélkül.
De amúgy nem hiszem hogy akkora gond ha ezeket az ételeket simán kihagyod.
20+ évet dolgoztam vendéglátásban.
Hacsak nem valami komoly, drága étterem, akkor 99%, hogy bolti majonézt használnak.
Amúgy húst se egyél, meg műanyag palackos italt se, meg tengeri gyümölcsöket se, meg,...
Hatoshoz csatlakozom, most karácsonykor is simán ettem a család majonézes krumplijából. Egy óriási tálban van egy darab megbízható helyről származó tojássárgája... Na bumm. Háromgyerekes ismerősöm is simán evett nyers tojásos tiramisut, saját bevallása szerint rendszeresen csinál, pedig tájékozott anyuka. Megbízható helyről kell szerezni a tojást és biztonságos.
A nyers hússal és nagy mennyiségű nyers vagy bizonytalan eredetű élelmiszerrel vigyázni kell (tatár beefsteak, pedig odavagyok érte).
Egy étterem sem fog megkockáztatni egy szalmonellát. Egyed nyugodtan.
Ezer százalék, hogy bolti majonézből van a tartár. Dolgoztam vendéglátásban, drágább helyeken csinálják helyben tojásból, de nagy atlagban nem jellemző.
Én amúgy ettem tiramisut is terhesen, és lágy sargájával tükörtojást is mind2 terhességem alatt, semmi bajunk nem lett.
A szalmonella amúgy sem a tojásban van, hanem a tojás héján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!