Kinek hogy folyt el a magzat víz? Állva tényleg veszélyes?
Félig ülve de a vajúdás beindult már, csak otthon vártam a fájások rendszereződését. Aznap reggel NST-n az orvos azt mondta teljesen be van ékelődve a feje. Egyébként nekem nem folyt el egyszerre. Fájások közben folydogált. Hát ezután lettek olyan erős és rendszeres fájásaim, hogy mehettem is szülni.
Első babával kitolás előtt repedt csak meg a magzatburok.
Csak akkor lehet veszélyes, mikor az első írta.
Én fekve hallottam a pukkanást, és direkt felálltam, hogy ne az ágyat áztassam el magzatvízzel.
Nem hallottam róla, hogy állva veszélyes lenne.
Ha ömlik a magzatvíz, akkor nem lehet rögzülve a koponya...
Hiszen pont azért ömlik, mert nincs, ami tömítse.
Ha nincs fájás, a magzatvíz meg ömlik, akkor általában a méhszáj is zárt, vagy alig nyitott, így nem nagyon esik elő a zsinór.
Mentőt tök felesleges hívni, régi tévhit, ami pont a köldökzsinór előesés miatt terjedt el. De a mentőben nincs dompton, tehát nem tudnak szívhangot hallgatni, és a mentősok rutinszerűen nem csinálnak hüvelyi vizsgálatot, azaz marhára nem fog kiderülni, hogy élő van-e esve a zsinór vagy sem. Ha elfolyik a víz, nyugodtan mehetsz kocsival.
Amúgy 4 éve dolgozom, eddig 2 darab köldökzsinór előesést láttam. Az egyik faros volt, és mivel a far puha, nem nyomta a zsinórt, így nem is lett belőle semmi probléma. A másiknál konkrétan kilógott a hüvelyből, ezért mentőt hívtak és a mentős nagyon szabályosan térd-könyök helyzetben hozta az asszonyt úgy, hogy közben kiemelte a koponyát.
Szóval felesleges a para, ez tök ritka dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!