Aspirin protect 1 hónapig?! Bemerjem venni?
Szedd nyugodtan.
Gondolj bele. Ha volt vérrögöd.. És ha nem szeded, ESETLEG ÚJRA lehet majd, de azt nem biztos hogy túléled ha megindul az agyadból. A gyermekedért szedd.
Nekem többszörös vetélés miatt kellett szednem. Lombikosoknak is kifejezetten ajánlani szokták. Ez csak egy enyhe véralvadás gátló.
Ha jól emlékszem én is a 36. hétig szedtem az utolsó terhességemnél.
És abba belegondoltál, mi van akkor, ha képződik egy rög, elindul, és pont a picinél zár el egy fontos eret? Akkor tulajdonképpen megölöd azzal, hogy nem szeded az orvos által ajánlott gyógyszert. Laikusként úgy gondolom, hogy a gyógyszer nem a picinek ártana, hanem a szülés során neked okozhat problémát, ha a véred nem alvad rendesen (erre utal, hogy az első két harmadban szedhető).
Az orvos valószínűleg mérlegelte a kockázatot, és az alapján döntött. Neki sem érdeke, hogy elvérezz a szülőágyon! Ha aggályod van, beszéld meg az orvossal, de önhatalmúlag semmiképpen ne bíráld felül!
Kérdezd meg, miért kell, és mi a kockázata a szedésnek/nem szedésnek.
Szintén laikusként: esetlegesen vérzésproblémákat a szülés során tudnak kontrollálni. Míg ha képződik egy rög, abba belehalhatsz te is, és a pici is, mielőtt kórházba kerülnétek.
Amerikában a lombik protokoll része. Magyarországon is sokszor adják, vagy helyette Clexan injekciót kell szúrni, valakinek azt is a terhesség végéig.
Emellett sok gyógyszernél azért írják rá, hogy terheseknek nem javasolt, mert nem végeztek terheseken vizsgálatot. Ettől függetlenül az orvosod tudja miért adta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!