Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 25 hetes vagyok, most jöttem...

25 hetes vagyok, most jöttem a védőnőtől, aki fehérjét talált a vízeletemben és egy hónap alatt 3-4 kg-ot híztam. Erre azt mondta, hogy toxémiás vagyok! A vérnyomásom 100/70 volt. A toxémiához ugye társul a magas vérnyomás?

Figyelt kérdés
Ha nem ez, akkor mi lehet a bajom?
2008. nov. 18. 18:36
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Na azért nem kell megijedni rögtön.Nem hívott vissza vizeletkontrollra?Nekem is volt olyan egyszer,hogy fehérjét talált a vizeletemben,a vérnyomásom ugyanannyi volt mint a tied,nem vizesedtem és én is heti 1 kg-t híztam.Egy hét múlva visszahívott vizeletkontrollra és nem volt semmi gond,baj akkor van,ha akkor is talál benne fehérjét,akkor kell hogy továbbküldjön toxoplazma vizsgálatra.
2008. nov. 18. 18:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

A toxémia 3 tünete: ödéma+magas vérnyomás+fehérje ürítés.

Nem jelentkezik szükségszerűen mind a három tünet.

Ezzel eggyel erős, ha rögtön azt mondta,hogy toxémia. Sajna van rá esély, mindenképp oda kell rá figyelni.

2008. nov. 18. 18:47
 3/5 anonim ***** válasza:
Én is kedden voltam a védőnőnél és nekem is igen magas volt a fehérjém.Elküldött pisilaborba,ahol minden eredményem negatív lett,de nem mondta miért sok... Aztmondja valami baci,ennyit mondott,csütörtökön kell visszamennem,remélem addigra többet tudok.Én is rengeteget hízom,pedig alig eszem...Már 16 kg feljött...Vérnyomásom nekem mindég magas,de most nekem is 100/60 volt...Én most vagyok 35 hetes.Csak annyit tudok mondani,kitartás!
2008. nov. 18. 18:50
 4/5 anonim ***** válasza:

Szerintem sem kell megijedni,de fő az óvatosság!Sótlanul kell étkezni,sok folyadékot inni,hogy a vérnyomás ne emelkedjen,mert az még ezután sajnos előfordulhat,ha valóban toxémia. Sokat kell sétálni,akkor kevésbé vizesedik a láb,legalábbis nekem ez bevállt.

Nekem az első babóm toxémia miatt született 28.hétre,770gr-mal,egyik napról a másikra emelkedett a vérnyomásom 190/100-ra,2-3 nap alatt 4-5kg jött fel rám,ami ugye víz volt,a vizeletem meg már túrós lett.Most pedig én is a 26.hetet taposom,mindennap mérem a vérnyomásom, súlyom,hetente vizelet ellenőrzés.Hál'istennek minden rendben van,még csak 6kg plussz van rajtam,a vérnyomásom is oké. Próbálok nem gondolni a toxémiára,mert állítólag a lelkiek is befolyásolják a baba egészségét.

Egyébként 2,5éves a lányom,és teljesen egészséges,gyönyörű csajszi:)))Nagyon várja a kistesót:)

Szóval csak oda kell figyelni az életmódra és semmi gond nem lesz. Nem is értem,hogy egy védőnő miért tesz ilyen könnyelmű kijelentéseket,mikor neki épp támogatnia, bíztatnia kellene a kismamákat,hogy minden rendben lesz,nem kell aggódni....A vizeletben a fehérje sok minden más is lehet,lehet,hogy csak egy kis folyás került bele.Ne aggódj!!!

Boldog babavárást!

2008. nov. 18. 19:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia! Pont ma voltam védőnőnél, és nekemis kellett pisimintát adnom. A fehérvérsejtszám lett magas, az a lila kockásban volt.

Aztán megnyugtatott, hogy ezzel csak akkor lenne probléma, ha a fehérjeszám is, meg más értékeim is eltérőek lennének a normálistól, de nem voltak azok. Azt a magyarázatot adta, hogy amikor pisilünk utána a szervezet létrehoz a hugycsőben egy fehérjedugót, és ez a következő vizelésnél eltávozik. Ugyhogy mikor pisimintát kell adni, akkor az első és utolsó sugarat elengedni, és csak a közepét felfogni. Valamint, a terhesség alatt lehet erősebb a folyás, ami szintén fehérjetartalmú, igy ha az ember pisit ad, érdemes előtte lefürdeni :-)

Én ezt a választ kaptam, nem is izgulok, pedig néha kicsit bedagad a bokám, illetve a vérnyomásom is 119/78 volt. (ez nálam nagyon magas!)

19 heteske.

2008. nov. 18. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!