Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nemrég tudtam meg, hogy az...

Nemrég tudtam meg, hogy az élettársam drogozik mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nagyon jó volt a kapcsolatunk soha nem gondoltam volna,hogy rendszeres kábítószer fogyasztó. Észre sem vettem rajta soha bár a munkám miatt egész nap nem vagyok itthon csak este érek haza. Terhes vagyok, nagyon nagyon örültünk hogy gyerekünk lesz de kb 1 hónapja minden megváltozott. Felmondott a munkahelyén vagyis nekem ezt mondta közben már az is lehet,hogy kirúgták nem tudom csak én dolgozom ő azóta nem is próbál munkahelyet keresni bár azt mondta januártól megy dolgozni és már azt is tudja,hogy hova de már ezt sem hiszem el. Pár napja amikor este hazaértem a munkából nagyon furcsa volt soha nem láttam még így rosszul nézett ki de rövid időn belül jobban lett. Én még soha nem láttam drogost max tv-ben de ott teljesen máshogy nézett ki az egész. Tegnap este találtam nála kábítószert 3 kis zacskóval teljesen kikészültem mintha 1 nap leforgása alatt a mennyből a pokolba kerültem volna rettenetesen érzem magam. Először neki nem mondtam,hogy mit találtam nála csak annyit kérdeztem,hogy drogozik-e ha igen akkor mondja meg őszintén beszéljük meg aztán persze én voltam a hülye meg a hisztis teljesen fel volt lázadva. Amikor már a sokadik kérésre sem ismerte be elmondtam neki,hogy megtaláltam nála a drogot. Elment itthonról órák múlva visszajött akkor már nyugodtabb volt és mindent őszintén elmondott. Már régóta fogyaszt kábítószert (tehát már a fogantatás előtt közben és után is fogyasztotta). Én egyből arra gondoltam,hogy a magzatnak biztosan sokat ártott és lehet nagyobb esélye van annak,hogy valamilyen rendellenessége lesz. A párommal szünetet tartok el is küldtem itthonról (mivel a ház az enyém) és valószínűnek tartom,hogy ez így is marad soha nem fogom tudni megbocsájtani ezt az évek óta tartó hazugságot meg titkolózást. Az orvosomnak mindenképpen mondani fogom amint a következő vizsgálatra megyek. Nem fogja azt javasolni,hogy vetessem el? Vagy hogy komolyabb baja van a gyereknek? Nagyon félek tegnap este óta csak sírok étvágyam sincs szabadságot vettem ki a munkahelyemen is nagyon ki vagyok készülve. Mire számítsak lehet beteg a baba? Nem szeretnék rosszindulatú válaszokat meg kioktatást,hogy hogy nem vettem észre már jóval hamarabb épp elég hogy én marcangolom most magam.

2019. dec. 19. 18:16
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
85%

Az 5-ös válaszoló véleményét osztom.

Ha a helyedben lennék. Nem dobnám azonnal ki végérvényesen. Mi ugyan házasok vagyunk, ez pedig azt jelenti, hogy jóban rosszban. Ha most derült ki, akkor megtennék mindent, hogy ezen túljusson, elvonó, ultimátum, bármi ami segíthet. De csak akkor, ha ő is be akarja fejezni ezt az életmódot. Ha nem segít semmi, nyílván válás lenne a vége.

De én biztosan megtennék mindent, márcsak a saját lelki békém érdekében is. Az is fontos lehet, hogy miért, mióta csinálja. Hiszen a munka elvesztése, azzal a tudattal, hogy jön a baba, felelősség, kiválthatta, hogy szerekhez nyúlt. Ne érts félre, nem védem, nem tolerálnék ilyet. Hanem ezt betegségnek látom, amin pedig segíteni kell.

Szerintem ne aggódj a baba miatt. Ha olyan szinten űzte volna a dolgot, hogy az ártson, azt előbb észrevetted volna. Akkor is, ha sokat dolgozol!

Amúgy meg nemcsak józanul, teletömve vitaminokkal, bio kaján élve fogannak az egészséges babucik.

Arról nem írtál, hány hetes vagy. Biztos vagyok benne, hogy a doki nem fog úgy reagálni, hogy jaj vetesse el akkor anyuka. Létezik olyan, hogy ultrahang, generikai vizsgálat stb. Biztosan csak az alapos vizsgálatot követően, ha valami egyértemű problémát lát az orvos, akkor fog felmerülni ez az opció.

Kitartás!

2019. dec. 19. 18:53
 12/32 anonim ***** válasza:
90%
Ez az elvonó dolog az nem ilyen egyszerű, oda önként kell bemenni és nem is fogadnak feltétlenül. Mivel úgy látom, hogy nem igazán értesz a drog témához (ami nem baj) érdemes lenne elmenned egy olyan pszichiáterhez, aki ezzel foglalkozik, addiktológus a neve. Azt azért jó lenne tudni, hogy mit és mennyit fogyaszt az élettársad. Ö majd elmondja, hogy mit kellene tenni.
2019. dec. 19. 18:59
 13/32 anonim ***** válasza:
21%

Úgy vágnám ki, hogy csúszik. Ilyen mocsokra nincs bocsánat.

Azt őszintén kívánom, hogy semmi baj se legyen, de erre jelenleg nincs garancia. Orvosnak látnia kell.

Hány hetes a magzat? Igenis árthat, ha valaki bedrogozva csinál gyereket. Az is árt, ha részegen. Illetve árthat. Nagyon komoly bajok voltak már olyanból, hogy alkoholista volt apuka. Persze az még nagyobb baj, ha az anyja is az, de hála istennek itt erről nincs szó.

Mihamarabb doki és ő majd elmond mindent.

Gyűlölöm az összes rohadt drogos semmirekellőt, szerintem nagyon jól cselekedtél. Ugyanezt tettem volna.

2019. dec. 19. 18:59
 14/32 A kérdező kommentje:

16 hetes terhes vagyok:)

Bárki mondhatja,hogy fogadjam vissza vagy segítsek neki esélytelen,ezt nem tudom elnézni. Főleg úgy,hogy az elvonóra egyből nemet mondott ez elárul sokmindent. A bizalmam is elveszett iránta.

2019. dec. 19. 19:08
 15/32 anonim ***** válasza:
69%

Ne félj, nem lesz baja a babának! Nem befolyásolja a spermiumsejt génkészletét.

Menj el egy részletes genetikai ultrahangra, hogy megnyugodj.

A kromoszóma szűrése gondolom negatív lett.

Drogos hazudozónak én sose adnék több esélyt. Jól csinàltad, klassz ember vagy.

2019. dec. 19. 19:31
 16/32 A kérdező kommentje:
Sokkal rosszabb válaszokra számítottam,nagyon szépen köszönöm!
2019. dec. 19. 20:00
 17/32 anonim ***** válasza:
100%
Hogy hogy eddig nem látszott rajta, hogy drogozik?
2019. dec. 19. 20:10
 18/32 anonim ***** válasza:
55%
Gondolom ügyelt rá, hogy kitisztuljon mire a kérdező hazaér
2019. dec. 19. 20:13
 19/32 A kérdező kommentje:
Mivel ő már reggel 6kor elment dolgozni este 6kor pedig már végzett azt csinált otthon amit szeretett volna este 10ig, amíg én haza nem értem. Meg hát amíg nem volt itthon addig is azt csinált amit akart bár azt nem hiszem,hogy a munkahelyét kockáztatta volna..vagy ki tudja én már nem tudok semmit. Tényleg soha nem látszott rajta semmi különös.
2019. dec. 19. 20:20
 20/32 anonim ***** válasza:
100%
Mit szív?
2019. dec. 20. 03:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!