5 hetes vagyok, de nem tudom vállaljuk e?
1 hete megtudtam, hogy babát várok, házasságban élek, de nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan sikerül, ugyanis egy nagyon nehéz időszakon vagyok túl, az év elején elvesztettem a legfontosabb embert az életemben (egyik nagyszülőmet) és azóta folyamatosan szorongtam, hipohonder lettem, ennek köszönhetően jártam mindenféle hülyeséggel az orvosokat, ahol az egekbe volt a vérnyomásom és a pulzusom, persze, sose találtak semmit, és a vérnyomásomra és pulzusomra is egyértelműen azt mondták, hogy "fehérköppeny szindróma", ugyanis otthon teljesen jó értékeket mértem. Sokat foglalkozott a problémámmal a kezelőorvosom és pszichológus is, mindketten mondták, hogy próbálkozhatunk a babával, de ilyen szorongás mellett gyanús a siker. Hát tévedtek. Amikor jobb passzban vagyok, akkor nagyon örülök a picinek és alig várom, hogy megérkezzen, de amikor elkap a pánik, akkor meg rettegek, hogy nehogy beteg legyen, félek, hogy komplikációk lesznek, nem élem túl a terhességet vagy a szülést, mi van a méhen kívül van, mi van ha kórházba kell végig feküdnöm a terhességet,én nem tudok kihordani egy egészséges gyereket, én nem tudok mit csinálni egy újszülöttel, nem birom az éjszakázást, mi van ha a férjemmel eltávolodunk egymástól, ilyesmik. Mikor ez rám jön akkor azt érzem, lehet, hogy jobb lenne elvetetni és mi van ha nekem nem is való gyerek. Persze a férjem erről hallani se akar és mikor nem szorongok természetesen én is azt mondom, hogy mekkora hülye vagyok én... :) egyébként még orvosnál se voltam, majd a következő héten kell mennem.
Bocsi, hogy hosszú lett és talán túl őszinte, de szeretném meglátni, hogy kívülállóként mit gondoltok. A saját félelmeimen kívül minden adott a gyermekvállaláshoz. (jó házasság, anyagiak, család támogatása, otthon)
Egyértelmű, hogy vállaljátok,hiszen megcsinàltátok, ráadásul akartátok is. Ez nem egy vacsora, hogy mégsem kérem,de még az is értelmezhetetlen lenne. Neked is gondolom csak a megerősítés, bátorítás kell,de maga a kérdés nem komoly.
A pszichológushoz meg ha jó (ha nem átütő, akkor keress jót),menj annyit amennyit csak tudsz! Most ebbe invesztálj,ez az egész család érdeke. Sok boldogságot!
Húzz egy vonalat és lépj túl a hülye gondolatokon.A saját testedet is tönkre teheted és el is vetélhetsz a sok szorongástól.Akkor meg szomorkodhatnál azon,hogy ha kevesebbet agyalnál butaságokon akkor nem vesztetted volna el a babát.
Kétely,félelem mindenkiben előfordulhat,de ez nem ok arra,hogy az abortuszon gondolkodj.Nem is lenne túl fair a pároddal szemben.Oké,hogy neked kell megszülni és neked kell a testedet adni a dologba,de belőle is van az a magzat.Ha szeretné te meg elveszed tőle a lehetőséget,hogy (ha már meg is házasodott érte..) családja legyen biztos,hogy eltávolodik tőled még ha nem is veszekszik vagy tesz megjegyzést a döntésért.
Persze csak miatta nem is kell vállalni,de érdemes lenne elgondolkozni rajta,hogy megérte-e széttenni a lábad neki azért,hogy most az eredményétől megfoszthasd őt is és az élettől a babát is.
Azt javaslom,hogy elsősorban a pároddal ülj le beszélni,és még most közöld vele,hogy neked segítségre van szükséged.Mert van.
És azért vagytok ott egymásnak,hogy ezt is megadjátok egymásnak.Nem?
Őszintén mond el,hogy mitől félsz,mitől szorongsz,mi az ami miatt valaha is elvezetésre gondoltál.
Ha ő is úgy látja,hogy neked van igazad és ezek a "ha" tények a baba útjában állnak akkor tényleg inkább vetesd el mielőtt te leszel a következő gyerek gyilkos depressziós anyuka az újságokból.Így is túl sok van.
Ha amellett döntötök,hogy marad a baba szedd össze magad kislány.Magadért,a házasságért,a párodért,a babáért és inkább a nevén,a jövőjén,a neki szánt dolgokon,a baba váró bulikon,az orvosi vizsgálatokon,ultrahangokon,jó élményekben agyalj.Ha falra fested folyton az ördögöt előbb utóbb..arcon rúg,hogy mit zaklatod.
Nem érdemes azzal foglalkozni ami rossz LEHETNE amikor ugyan ezen alapon gondolkozhatsz azon is ami jó LESZ.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!