Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes vagyok, mégis megijedte...

Terhes vagyok, mégis megijedtem? 22/L

Figyelt kérdés
Sziasztok, 22 éves vagyok, idén nyáron mentem férjehez, 3 napja pedig kiderült, hogy babát várok. Orvoshoz majd csak a 6 héten megyek. A férjemmel nagyon szeretjük a gyerekeket, egyértelmű volt, hogy mi is szeretnénk, és, hogy fiatalon akarunk szülőkké válni, viszont a pozitív terhességi teszt láttán mégis megrémültem. Terveztük, de mégis meglepett, hogy első próbálkozásra sikerült. Mielőtt terhes lettem, alig vártam, hogy legyen egy kisbabám, ábrándoztam róla, most viszont teli vagyok aggodalmakkal, kétségekkel, úgy érzem nem állok még készen, olyan hamar jött. A férjem nagyon örül a babának, a szüleink szintén. Tulajdonképpen semmi akadálya nincs, hogy érkezzen, nagyon jó a kapcsolatunk a férjemmel, már házasok vagyunk, van saját házunk és autónk, anyagilag is stabilak vagyunk,a szüleink nem messze laknak, így segíségünk is lenne. Mégis rettegek a szüléstől és tudom, hogy egy újszülött baba mekkora felelősség. Azt gondoltam, hogy ha kiderül, hogy babát várok, akkor majd madarat lehet velem fogatni, de teli vagyok félelemmel :(

2019. dec. 3. 10:19
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
81%
Még egy megerősítő válasz :) Teljesen normális amt érzel, ilyenkor csak úgy kavarognak az érzelmek. Ami eddig csak terv volt, most szinte kézzel fogható abban a tesztben, ami nemcsak egy tárgy, hanem a jövőd pecsétje. Én is így voltam, bár én jó pár évvel idősebben :) Nehéz bevallani, de még olyan érzés is előjött, hogy jaj ezt én mégsem akarom...:( De ezek csak a félelmek az új életedtől, új szerepedtől, majd lenyugszol Te is, mint mi olyan sokan. Ne aggódj.
2019. dec. 3. 12:55
 12/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen, még saját magamnak is nehéz bevallani, de valóban nekem is megfordult a fejemben, hogy talán mégsem akarom én ezt az egészet?! De nyilván nem lennék normális, ha visszacsinálnám az egészet, és nem tenném meg sosem (mármint,hogy ne vállaljuk a babát) ezért is vagyok teli félelemmel, hogy "innen már nincs visszaút" és ezt meg kell csinálni.
2019. dec. 3. 13:09
 13/25 anonim ***** válasza:
84%

7-es én pedig 21 évesen vagyok házas, huu micsoda szenzáció. Nem a borítója alapján ítélünk meg egy könyvet!

Gratulálok kérdező, minden jót kívánok! :)

2019. dec. 3. 13:42
 14/25 anonim ***** válasza:
82%
Hát, szokj hozzá, mostantól mindig lesz min aggódni.😃 És hidd el, annyira imádni fogod a babádat, hogy sosem jutna eszedbe, hogy valaha is visszacsináld...
2019. dec. 3. 14:04
 15/25 anonim ***** válasza:
92%
Nem értem mi ez a baromság. Nem kell általánosítani, nem mindenkinek az jelenti a kiélés, hogy szét rakja a lábát minden jött mentnek, illetve le igya magát a sárga földig. Honnan tudod, hogy én nem éltem/élek? Csak attól, mert elköteleződtem valaki mellett? Együtt nem élhetünk? Ne légy ilyen szűk látókörű. Én tudom, hogy az mellett vagyok aki mellett lennem kell, a te véleményed meg pont nem érdekel.
2019. dec. 3. 14:12
 16/25 anonim ***** válasza:
90%

Nyugi, ez az aggódás a halalod napjáig megmarad mar, mindig, minden korban van, lesz valami amiért aggodhatunk ❤️😅

Sok boldogságot es egészséget a picinek 😁

2019. dec. 3. 14:33
 17/25 anonim ***** válasza:
90%

7-es..szerintem semmi közöd ahhoz, hogy miből és honnan van biztos anyagi hátterük, saját pénztárcádban kutakodj, ne máséban. Nincs azzal semmi baj, ha 22évesen házas, az én édesanyám 21évesen szült és 3 nagyon sikeres gyereket nevelt fel! Úgyhogy, ha butaságot tudsz csak írni, sztm felesleges pötyögnöd.

Kedves kérdező, ez teljesen természetes :) Mikor kiderült nálunk is- én is bepánikoltam, pedig terveztük, mégis mikor pozitív lett a teszt utána csak arra tudtam gondolni, hogy úristen biztos vagyok én ebben? Akarom én ezt? Ez hatalmas felelősség, hogy bírkozok meg vele, nincs több sokáig lustálkodás, milyen lesz a szülés, biztos nem élem túl stb. Szóval én is rágtam magamat, aztán mikor meghallottam dobogni a szívét az UH-n és láttam a kezeit, lábait, kis kobakját ez valahogy elszállt :) ne parázz, ezen mindenki átesik :) Jó egészséget! :)

2019. dec. 3. 14:39
 18/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek!

Kedves Utolsó válaszoló, teljesen ugyanezt érzem én is, amit leírtál. Már nagyon várom, hogy elérkezzen az ultrahang időpontja, nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen érzést fog kiváltani belőlem.

2019. dec. 3. 15:07
 19/25 anonim ***** válasza:
86%
Utolsó vagyok, nyugi gondolom Te is megijedtél, hogy Te vagy az egyetlen aki így érez és emiatt rossz ember vagy és nem az a kitörő boldogság öntött el, mint a filmekben.. Én is pont ezt gondoltam, hogy nilyen ember vagyok én és biztos nincs más aki ennyire hülye.. Utána rájöttem, hogy 80%van ilyenek vagyunk mi kismamák 😀 Én most vagyok 9 hetes egyébként :)
2019. dec. 3. 15:55
 20/25 A kérdező kommentje:
Szóról szóra ezt gondolom, igen! De már az megnyugtat, hogy ezek szerint nem vagyok ezzel egyedül. Gratulálok nektek! :)
2019. dec. 3. 16:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!