Alkoholtartalmú ételeket lehet enni terhesség alatt?
Gondolok itt ilyen vörösboros marhapörköltre, fehérboros tésztaszószokra, karácsonyra minden évben jól bevált isteni sütit sütök, amit még a nagymama is mindig vár, aminek viszont kb minden elemébe (tészta, töltelék, minden) kell 1-1 deci fehérbor. Ilyeneket terhesség alatt lehet? A marhapöriből még csak-csak kipárolog az alkohol nagy része, de az általános alkoholos kajákat annyi ideig nem főzik meg, a sütiről nem is beszélve.
Karácsonykor fogom csak bejelenteni a családnak a terhességem, viszont ismerem a tradicionális menüsorainkat, ezért félek egy kicsit. Anélkül meg, hogy előre ne avatnám be anyósomat (a fő szakácsot), nem tudom azt mondani, hogy most változtasson a menün...
Ostoba kérdés, bocsánat, de azért mégis csak aggaszt (egyelőre még enni se tudok kb magnéziumon meg B6 vitaminon vegetálok :D De azért NAGYON remélem, hogy karácsonyig elmúlnak a rosszullétek). Egyébként nem iszok alkoholt, nem dohányzom, nincsenek káros szenvedélyeim. Nézegettem az internetet, de csak ilyen általános tanácsokat láttam, hogy semmi nyers hal/hús/tojás, lágy sajtok, satöbbi, szóval a klasszikusok. Szerintetek ennyinek még bele kell férnie?
Köszönet előre is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!