Kismamaként alszik valaki kutyával?
Sajnos meg egyelőre garzonban lakunk, es akarva-akaratlanuk is felugrik éjjel a labunkhoz a yorkink. Minden oltása megvan, nyilván nem a leghigienikusabb dolog, de sajnos nem tudom kivédeni. van valaki hasonló "problémával"?
Kutya ellenesek kérlek kimeljetek es lapozzatok.
A mi franciank is evek ota velunk alszik: terhessegkor sem volt maskent, oszinten eszembe sem jutott h ebbol barmi gaz lenne. Tiszta kutya, 5-6 naponta agynemut cserelek, o is havi 1x furdik. 🤷♀️
Sot, olyan is volt parszor h a baba mellettem, kutya meg a labamnal volt.
Nem vagyok kutyaellenes, de a kutya nem az ágyba való sem terhesen, de terhesség nélkül sem, és NEM a fertőzés miatt. (Egy féreghajtott és egészséges kutya nem veszélyesebb bármelyik embernél.)
De ha a ti "vackotokra" behatolhat a kutya, akkor meglesz a gyerek, lesznek ám falka sorrendi gondok. Ezt alapból meg kell előzni, és minél hamarabb a saját helyére sozktatni, ami nem az ágyatok, de még csak nem is a hálószoba...
Nekem is yorkim van, bizton mondom, hogy ha eddig az ágyban aludt, az életben nem fogod kiszoktatni onnan :D makacs kiskutya, ha kizárnám, reggelit visítana az ajtó előtt :)
El sem tudom képzelni, hogy azért rakjam ki az ágyból, mert terhes leszek. Más az, ha a gyereked mellé nem engeded oda, azt lehet én sem tenném, de hogy ha a lábadnál fekszik, nem lesz semmi bajotok, az tuti.
Sőt az is, hogy ha egy 10 szobás palotába költöztök is a lábadnál fog aludni :D
A kutyának mérettől függetlenül egy meghatározott falkarendre van szüksége, nem pedig egy vajszívű kényesztető anyucira, és lehet a te szempontodból családtag, de az ő szempontjából falkatag. Ha a kutya kicsit dominánsabb, rákényszeríthető arra, hogy átvegye az irányítást.
Megjártam pár kutyaiskolát, konkrétan szobacirkáló yorki keverékkel (is), ami tele van tutujgató fifigazdikkal (sajnos gyakran csak átmenetileg), akik a cukimuki kis/nagykutyát az ágyban altatják, és akkor kapnak észbe, amikor először rámorog a helyét féltő kutya a kúszó gyerekre. Rosszabb esetben amikor lekapta a gyerek fél szemhéját. Tudnának mesélni a gyepisek és menhelyesek is, hogy napi hány kutyát próbálnak leadni, mert nem voltak nevelve, és morog, harap.
Ebbe bele tartozik, hogy megvan a saját helye, és nem a "magasabb rangú" fekhelyén fekszik. Megnézném azt a farkasfalkát, ahol az alfa lábára fekszik a falka X. tagja...
Ha a te kutyád szerényebb, adj a természetnek hálát, és ne terjeszd a marhaságaid, mert egy domináns yorki is marha kellemetlen tud lenni, ha nincs nevelve és nincsenek határok szabva neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!