Mi számít egészséges súlygyarapodásnak? Ki mennyit hízott?
Mindenki válaszát szívesen várom. Én túlsúllyal indítottam 165/83 voltam szülés előtt, most 16 hetesen 165/81 és mindenki azzal jön, hogy mit fogyózok, nem most kellene, nem egészséges stb. Nem tudom, minden értékem tökéletes, se cukrom nincs, alacsony a vérnyomásom, koleszterinem mintaszerű, kivételesen vasam is van, se a vérben se a vizeletben nincs semmi baj.
Van olyan aki így járt mi lett végül? Azt se akarom, hogy 30 kiló felszaladjon, de azon kívül, hogy többnyire betartom a szabályokat nem változtattam semmin. Ez abban nyilvánul meg, hogy jóval több vizet iszom mint bármi lónyálat, viszont ha ritkábban üdítőzök akkor cukrosat iszok, mert nem ízlik a cukormentes, pedig eddig csak cukormentes üdítőket ittam, tehát ez se lehet az oka a fogyásomnak.
Kinek milyen volt? Minden választ felpontozok!
Bírom ezt az "engedélyez" dolgot. Mert mit tud tenni, ha többet hízol? Megkorbácsol?
Nekem se szabad többet hízzak mint max 10 kiló a dokinéni szerint.
Egyénenként változó
Nálam a 15 kg-ra húzták a szájukat, pedig az nem számít soknak, de eleve nem vékonyan kezdtem
/ nem volt túlsúlyom, de a "versenysúlyomhoz" kèpest jóval felette/
Erre a 6 hetes kontrollon 2-3 kg volt rajtam ( egyébként a szülés után 10 nappal már) 2 hónappal később semmi nem maradt..
De ismerek 25 kg hízásos kismamát, akin alig 5 kg maradt 1 hónappal később
De olyat is aki 2 kg hízással bolt, vékonyabbam jött ki a kórházból, mint a terhesség előtt volt.
Úgyh egyéni..
Szerintem
20 kg alatt kellene maradni a 12-14 kg pedig ideális, ha átlagsúlyu valaki
Sokat fogytam terhesség alatt. Az orvosom azt mondta, hülyeség ez a kettő helyett kell enni, meg régen a 25 kiló volt az elvárás. Az is teljesen rendben van, ha valaki nem hízik vagy éppen fogy terhesség alatt.
Amíg a baba jól van, fejlődik, hízik, az anyával is minden rendben, addig nem számít, hogy anyuka 1 vagy 15 kilót hízik.
68 kilóval indultam, 64-gyel szültem, egy 3,5 kilós babát. Nem volt étvágyam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!