Más is olyan tudatlannak, elveszettnek érzi magát, aki az első babáját várja?
Senki sem születik úgy, hogy iq-ból tudja ezeket a dolgokat. Sokat kell kérdezni, olvasni róla, a végén úgyis egyedi lesz a babád :-D
((Nekem pl. senki sem mondta, hogy ne ébreszgessem csak azért mert szerintem ideje lenne enni. Olyan üvöltést csapott, hogy megtanultam :-D))
Szia, én is hamarosan szülök és teljesen hülyének érzem magam sokmindenben, úgy gondolom, hogy az anyukám és anyósom elég tapasztalt és sokat fog tudni segíteni. Elolvastam ugyan 2 könyvet, de azok se nagyon tértek ki a babagondozásra csak nagy vonalakban, szerintem működik ilyenkor az anyai ösztön és tudni fogjuk, mi a jó a babának. Ezek a könyvek amúgy sem szent írások, csak egyfajta iránymutatás, minden baba más, mások az igényei.
A védőnőm szólt, hogy lesz még egy kis előadás a baba gondozásáról, fürdetés stb., arra el szeretnék menni és ennyi. Úgyhogy ne aggódj, nem vagy egyedül, úgyis lesz mindig, akit meg tudsz kérdezni és útközben fogod megtanulni, nem a könyvekből.
Engem sokszor nagyon idegesítenek az ide beirogató, túl okos(kodó) kismamák, mert néha olyan egetverő baromságokat írnak teljesen komolyan, hogy csak fogom a fejem :)
A szülés után a babaszobások minden mozdulatát lesd meg, ők nagyon rutinosak a fürdetésben, öltöztetésben, stb-ben. Nekünk rengeteget segítettek, többet mint egy tanfolyam.
Érdemes kisbabás barátnőket is meglátogatni és leskelődni.
Végezetül: nekem az Újszülött a fedélzeten c. könyv is sokat segített (de főleg az anyukám :-))) )
Nyugi én sem voltam semmi ilyesmin! Én a páromban bízom, mert ö rutinos:D az anyjáék 7en vannak testvérek, képzelheted hány gyerek született ott ha minden egyes testvérre minimum 2-t kell számolni. És sokszor neki passzintották le a gyerekeket (mivel ö a legidösebb), már 16 évesen bele kellett tanulnia a pelenkázásba, fürdetésbe, öltöztetésbe stb. Én érzem magam kínosan mert nekem még a tágabb környezetemben sem volt gyerek tehát abszolút analfabéta vagyok ilyen téren:D
Szülöi segítséged van? Mert az még sokat számít. Hajrá te is bele fogsz jönni!:)
22/L 32 hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!