Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Székrekedési gondok és most...

Székrekedési gondok és most ez. Vissza az orvoshoz?

Figyelt kérdés
Sziasztok 11 hetes vagyok, elejétől székrekedéssel küzdök, de az utóbbi hétben már jobb volt a helyzet a sok rostostól. Viszont éjszaka kegyetlen has fájásra keltem, nem szokványos volt.. Hanem mintha a hasfal feszülése fájna elviselhetetlenül , éreztem hogy feszül a hasizmom.. Valami kemény is Kitapintható volt a hasam bal oldalán köldök magasságában. ..azt hittem ott maradok. De ez nagyjából úgy 1,5 órát tartott, és elmúlt.biztos hogy nem nőgyógyászati jellegű volt, de eszembe jutott mi van ha bélelzáródás.. De az elvileg nem szűnik meg magától.. Mindenképp elmegyek orvoshoz.. Csak kell egy kis nyugtatás mert halálra rémített.. :(
2019. nov. 8. 06:49
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, nem tudom másként írni, de simán lehet, hogy csak egy kis besült kaka jutott tovább egy bélszakaszodon, csak annyira kemény, hogy kicsit sértette a bélnyálkahártyát. Pláne, ha el is múlt, valszeg tényleg csak ennyiről lehetett szó. Nagyon sok rostosat fogyassz, aszalt szilva is mehet, zabkása, lekvár.
2019. nov. 8. 07:06
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors választ, igen.. Ez nem is lenne butaság...durván sokat szenvedek a székeléssel.

Igyekszem minél több rostosat fogyasztani.. És étrenden változtatni.

Még egyszer köszönöm :)

2019. nov. 8. 07:10
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Én is valami szélgörcsre vagy kemény kakira tippelek, meg az is simán előfordul, hogy fájdalmas hascsikarás lesz a számodra szokatlan rostos-magos-tejes étrendtől, ha jól "megküldted". Ha ismétlődik, inkább menj el orvoshoz - minimum házidoki megnyomkodhat, de biztosabb egy gasztrós ultrahang.

Egyél kiegyensúlyozottan, pl. nagyon héjasokat (kukorica, bab), aprómagvasokat (málna, kiwi, lenmag), tejet inkább kerüld (helyette joghurt), de zöldség, gyümölcs mehet, és igyál jó sokat, legyen meg a 2 liter (pl. gyenge kamilla tea, borsmenta görcsoldók és óvatos has- és szélhajtók, de jó az almalé, szőlőlé is, ha rendben van a cukrod) és fontos, hogy mozogj rendszeresen (pl. kilépős séta). Magnézium is tuti hashajtó. Meg végigszedhetsz kúraszerűen egy adag bélflórapótlót. (Ha meg esetleg vasat kell szedned, amiatt tuti lehet székrekedésed.)

2019. nov. 8. 08:00
 4/4 anonim ***** válasza:
Hasonlóval küzdöttem a szilva lekvár nálam csodákat tett.Plusz én MgB6 tabletta helyett Magnosolvot iszok és azóta vége a kinlódásnak!
2019. nov. 8. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!