Van két kiscicánk, mennyire lehet veszélyes a terhességem alatt, mire kell ügyelnem?
Szia, gondolom akkor tudsz róla, hogy fognak rajtad toxoplazma szűrést végezni, hogy átestél-e már a fertőzésen. Remélhetőleg igen, mert akkor nem lehet nagy a baj, ha odafigyelsz a szokásos higiéniás szabályokra. (ezen amúgy általában már kisgyerekkorban sokan átesnek)
Sok függ attól is, hogy lakásban tartott cicákról van-e szó, vagy ki-be járósak. Lehetőleg az almot ne te takarítsd és legyen mindig tisztán, heti 1x nem árt hipós vízzel átmosni és friss almot tölteni. Mi lecseréltük a cicánk wc-jét fedett wc-re, hamar megszokta. Mondta az orvosom, hogy ne csókolgassam a macskát ha nem muszáj, az elején sikerült betartani pár hétig, aztán ugyanúgy velem aludt mint régen. Tisztán van tartva, más cicákkal nem érintkezik, úgyhogy nem volt mitől tartanom. Biztos, hogy érzi, hogy valami változni fog, mert mostanában már magától vonul ki a hálószobából, talált magának egy új helyet.
Szia.
Kinti cicáknál a toxoplazmára kell figyelni, ahogy az első válaszoló is írta. Kérd a vizsgálatot, ha még nem volt (nálunk kötelező volt )és ha pozitív akkor megnyugodhatsz, átestél rajta, többször nem fertőződhetsz meg vele. Nekem negatív volt, de az én cicám benti így nem aggódtam. Ahogy az első válaszoló én is ugyan úgy együtt aludtam a cicámmal, a szülés előtti utolsó hetekben zártam ki a nagyszobából, ahova a baba érkezett. És igen, mindig alaposan moss kezet cicázás után. Egyébként biztos olvastál már róla, hogy a toxoplazmát ezer más módon is elkaphatod nyers hús, mosatlan zöldség...stb ezekkel is vigyázz.
De nyugodtan megeheted!:)
Csak ne kóstolgasd a nyers húst, pl. hogy mennyire fűszeres, stb. Amúgy nekem állatorvos mondta, hogy tényleg veszélyesebb toxoplazma ügyben a nyers hús és pl a piacon vásárolt nem jól megmosott gyümölcs, zöldség, mint a saját cicánk. ( bár utólag kiderült, hogy én már rég átestem rajta) Szerintem kérd mielőbb ezt a vizsgálatot és ha pozitív, akkor legalább nyugodtabban leszel Te is és a cica is!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!