Hány kilós babát engednek még "hagyományos" módon megszülni? 34 hetes vagyok, és már most 2kg-os a pocaklakóm.
Figyelt kérdés
2008. nov. 16. 14:18
1/10 anonim válasza:
Szia. Az nem sok. Még kb másfél kilót fog hízni, akkor lesz 3,5 kiló, azt simán meg lehet szülni. A barátnőm pici, törékeny alkatú, 160 cm-vel, és 58 kilóval szült 4 kilós babát. Minden jót! 38 hetes kismama.
2/10 anonim válasza:
A szülés módja nem csak a baba méretétől függ! A barátnőm 4,5 kg-os lánya természetes úton született, nem egészen 2 óra alatt (első gyerek). Befolyásolja természetesen a baba helyzete, a tágulás, a vajúdás alatt a baba szívhangja stb. Ezekről szerintem a szülésznők és a védőnők szívesen beszélgetnek veled! Sok sikert!
3/10 anonim válasza:
34.hetben a baba körülbelül 2250 grammot nyom.
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Nagyon nagynak tartják a pocakomat, már olyanokat kérdeztek, hogy ikreket várok-e. Kicsit megilyedtem. :) Nehogy elefántot szüljek... :)
2008. nov. 16. 14:35
5/10 anonim válasza:
Nyugi! Tuti nem elefánt lesz kiszúrták volna már az ormányát :D
(csak vicceltem)
Mekkora a pocakod centiben?
6/10 anonim válasza:
Eddig tényleg nem számít a babád óriásbébinek, nem kell aggódnod! Nekem 31 hetesen volt 2 kiló és annyit tett hozzá az orvos, hogy ne számítsak apró babára, mert mi is magasak vagyunk a párommal, de nem rémisztgetett a császár lehetőségével. A 38. hétben vagyok, nagy a baba, de még mindig természetes szülést tervezünk.
A szülésznő egyébként azt mondta, hogy általában nem a baba nagy súlya miatt döntenek időnként a császár mellett, nem az a lényeg, hogy milyen hosszú a baba, vagy milyen "vaskos" a teste, hanem az, hogy mekkora a fejkörfogata és hogy megfelelően beilleszkedett-e. Ha a feje kifér, akkor már a többi részének is kifér.
7/10 A kérdező kommentje:
jelenleg 120cm a körtérfogata. :P Mondjuk sokat híztam a babával. úgyhogy ideálisan szerintem a felesleget leszámítva olyan 115cm lehet...
2008. nov. 16. 14:58
8/10 anonim válasza:
Igazából a medencéd méretétől függ (a baba méretein kívül), hogy mikor mondják azt: ebből császár lesz. Nekem az első babámnál a csípőmnél lévő 2 csont távolságát mérték, majd a védőnő egy táblázat alapján azt mondta: határeset. A babának elsősorban nem a súlya a döntő, sokkal inkább a fej- illetve haskörfogat, hiszen egy babának lehet pl. azért nagy a súlya, mert hosszú, vagy nagyobb a csonttömege (fiúknak eleve nagyobb mint lánybabáknak). A has mérete meg nem igazán utal a baba méretére. Sógornőm velem egy magas, iszonyat nagy hasa volt és ugyanúgy 3 és fél kiló skislányt szült mint én. Szóval szerintem ne aggódj! :) További jó babavárást!
9/10 anonim válasza:
34 hetesen többnyire 2 kg-osak már a babák. Amúgy semmi köze ehhez a súlyhoz, hanem a lényeg az, hogy a dokid úgy látja-e világra tudod-e hozni, stb.
10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Meglátjuk mi lesz... Mindenkinek szép napot! :)
2008. nov. 17. 14:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!