Nagyon sok magzatvíz mi miatt lehet a terhesség végén?
Sziasztok!
38 hetes UH-n mondták, hogy nagyon sok a magzatvíz. Elvileg a cukrommal nincs baj. A babának a bal oldali veséjében tágulatot látnak. Ezen kívül más rendellenességet nem állapítottak meg.
Mitől lehet?
Köszönöm szépen a válaszod! :)
Abban reménykedem, hogy minden rendben van, hiszen nem volt eddig semmi probléma. Lehet csak átmeneti.
24 hetes cukorterheles óta nézted/nézték a cukrosat? Szobatarsamnak pl tökéletes volt a terhelése és 32 hetesen elszállt a cukra, véletlenül derült ki.
De annyira szubjektív egyébként ezt a magzatvíz mennyiség dolog. Lehet másik orvos nézné, ő nem látta kórosnak. Én egy tényleg sok magzatvizes anyukát ismerek, őt azonnal befektették a sote-ra és csapolták rendszeresen a magzatvizet, de ott egy ritka betegsége volt a babának, aminek voltak más tünetei is. Rajta kívül csak olyanokat ismerek, akiknek vmikor egy orvos azt mondta, hogy sok a víz es végül makk egészséges gyerekük született.
Nekem is sokat mertek a 20. héten. Ram hozták a frászt. Néztek torch tesztet. Én magánban megcsináltattam a prenat. Valószínű nekem a cukrom lesz a ludas. Bár hatarerteken belül volt, de magas. Jövő héten megyek kontroll uh-ra szinten magánban, mert annyira azért a kórházban nem pánikoltak be tőle hogy esetleg megnézzék pár héten belül újra...
Szülés előtt szerintem ezen már igazan ne stresszelj. Pihenj 😊
Köszönöm a tapasztalatod! Örülök, hogy a torch és a prenateszt jó lett. Hány hetes vagy?
Furcsának találom, hogy a végén szaporodott meg a magzatvíz nálam. Most is olyan a hasam, mint a beton, rettenetesen feszül. Én meg azt hittem, hogy a méhtevékenység miatt.
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat és tapasztalatokat! Örülök, hogy az esetek többségében nem áll mögötte rendellenesség.
Attól én is tartok, hogy nezebben fog menni emiatt a szülés. A lényeg, hogy egészséges legyen a baba! Így a végén már nem kellene aggódjak, úgyis nemsokára kiderül. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!