Terhességi cukrosok, honnan lehet tudni, hogy ez csak terhességi cukor?
Figyelt kérdés
Sosem nézték a cukromat, pedig gyakran éreztem, hogy ingadozik. Orvos sosem vette komolyan. Most hogy terhes vagyok és kiderült hogy magas a cukrom, felmerült bennem, hogy ennek vajon van e köze a terhességhez? Most mindenki azt mondja a szüléssel elmúlik, de megnézni csak 3 hónappal utána fogják. Van itt olyan, akinek nem múlt el(mert eleve már cukros volt azelőtt is?)2019. szept. 12. 16:25
1/2 anonim válasza:
Volt vervetel a terhesseg elejen? A HbA1c-dbol meg tudjak allapitani, h gond volt-e az elozo 2-3 honapban is.
A terhessegi cukor tipikusan elmulik a szules utan, viszont a 2-es tipusu diabetesz kesobbi kialakulasanak valoszinuseget noveli, igy jol teszed, ha odafigyelsz, es sportolsz, ch-t szamolsz.
2/2 anonim válasza:
Elvileg akinek van (nekem is) a szülés utáni 6 hetes kontroll környékén újra el kell menni egy terhelésesre. Meg amúgy tudsz venni magadnak mérőt, néha csekkolhatod is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!