Terhességi cukor?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Terhességi cukrom lett, diétát követem. 34.hétben vagyok és azt vettem észre,hogy az eddig bevált ételek, most nem jók.

A mai nap ( reggeli és ebéd után 1 órával ) 7-es értékeket mértem. Hozzáteszem ebéd után soha nem mértem 7-et.

Éhgyomrim mindig 4,8.

Nem értem.

Változhat terhesség alatt a cukrom?

Vagy az időjárás/ front is közre játszhat?

Előre is köszönöm a válaszojat.

2019. júl. 31. 17:07
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

Az időjárás, ez a nagy nyári meleg is közrejátszik.

A 7-es cukor az meg pont határeset, nem olyan nagyon vészes.

Nekem is 4-5 között mozog az éhgyomrim, anyukám (diétás nővér) és a háziorvos is azt mondta, hogy ez még normálisba sorolható.

2019. júl. 31. 17:13
 2/8 anonim ***** válasza:
72%

Természetes változhat a cukrod. Hiszen aki nem gdm-es az ezt vizsgáló hetekben, annak akár a 36. hétben is kialakulhat. Nem lehet tudni.

A cukrot nem igazán befolyásolja időjárás vagy front. Az inkább a vérnyomásra hat.

2019. júl. 31. 17:19
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat. A vérnyomásom az alacsony szokott lenni 96-115 között.
2019. júl. 31. 17:47
 4/8 anonim ***** válasza:
27%

Igen, terhesség előrehaladtával romolhat sajnos. Én azt figyeltem meg hogy az időjárás miatt is változott nálam, de ki tudja..

Egyébként nem vészes még a 7. Esetleg egyél több fehérjét hátha az lenyomja kicsit :)

2019. júl. 31. 20:24
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudsz ilyenkor sétálj egyet az is leviszi. Amúgy a stressz is felviszi.
2019. júl. 31. 20:43
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Sétálj, igyál sokat, sajnos ez ilyen néha. 😔
2019. júl. 31. 20:47
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek.
2019. júl. 31. 20:57
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A terhesség előrehaladtával romlanak az értékek,majd a végén általáb ismét javulnak- én az első terhességem kb. 38. hetében elgyengültem és benyomtam egy Snicerst, 6 volt a cukrom utána. 😀

Egyébként egy kis citromos víz, séta, mozgás segít lejjebb vinni 🙂

2019. júl. 31. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!