Progeszteron hiány miatti barnázást/vérzést meg lehet különböztetni valahogy a méhen kívüli terhesség miatti barnázástól/vérzéstől?
Ha pl. a 4. hét végén (egyből a pozitív teszt megjelenése után) barnázás van és emiatt a doki felírja a rutascorbint, vagy az utrogestant, akkor a vérzés csak akkor múlik el ha a progeszteron hiány okozza, vagy akkor is elmúlhat ha amúgy méhen kívüli áll a háttérben?
Kíváncsi vagyok a két esetnél a barnázás/vérzés milyenségére, mennyiségére, hogy van-e különbség!?
3x1 et írt a doki de én 4x1 et szedek
Sokak szednek 3x2 őt naponta
Viszont időközben megszűnt a barnázás :) palastfu teat 3 bögrével ittam összesen, de nem gondolnám hogy az hatott és a rutascorbin se...
Inkább arról lehet szó, hogy alapvetően én 12 napig is menstruálni szoktam (elején, végén csak pecsételés)
de ahogy elhagytam azt a napot, amikor a menzeszem is elmúlt volna ha ebben a hónapban megjön mert nem esem teherbe, szinte mintha elvágták volna a barnázást... Érdekes, de örülök, hogy vége!
Miután megjött a dokim szabiról azonnal mentem hozzá, addigra màr látott is vmit az ultrahangon így méhen kívülit (és így az ebből adódó vérzést is kizárta). felírta az utrogestant, ahogy gondoltam is hogy az kellene ide… a vérzés elmúlt (bár érdekes, bő három hónapig kellett szednem ezt a gyógyszert de mikor amúgy menzesz idő lett volna mindig volt egy két napig nagyon pici barnázás…).
A baba megmaradt és azóta meg is szültem, makk egészséges másfél éves gyönyörű kisfiú! :)
A következő terhességnek úgy állunk neki hogy utrogestant előre iratok….
Ennek szívből örülök😊
Én progeszteront kaptam barnázásra ,kiderült h hematóma volt a ludas .De szerencsére rendeződött és már 24.hétben vagyok egy kisfiúval😊😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!