Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Magyarországon, vagy Európában...

Magyarországon, vagy Európában milyen beavatkozásokat végeznek el köldökzsinórból vett őssejttel?

Figyelt kérdés
Az interneten már utánajártam nagyvonalakban annak, hogy hogyan, milyen feltételekkel történik az őssejt levétele és tárolása a köldökzsinorból. A gondom, hogy nagyon nagy anyagi megterhelést jelent számunkra, hogy egy ilyen szolgáltatást igénybe vegyünk, és nem látom garantálva azt, hogy amennyiben szükség lesz az őssejtekre, akkor a beavatkozást Magyarországon, vagy Európában el lehet végeztetni. A szerződés szerint az őssejteket csak Európába viszik ki térítésmentesen. Mi van, ha a műtétet csak Kínában, vagy Amerikában végzik el? A kiszállítást önköltségen nagy valószínűséggel nem tudnánk megoldani, akkor meg nem látom értelmét az egésznek. Esetleg ha valakinek vannak már tapasztalatai, azt megköszönném.
2007. dec. 9. 16:14
 1/2 anonim ***** válasza:
53%
ugy tudom legközelebb kina és amerika.ott tudják beültetni
2007. dec. 10. 12:45
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon nem csinálják az tuti, ennek már utánajártam. A másik baj vele, hogy nagyon kis mennyiség, úgyhogy egy leukémia vagy csontvelőrák esetén max. 8 éves koráig elég. Az a duma erre, hogy már dolgoznak a szaporításán. A levett mennyiség egy felnőtt embernek elég pl. egy retinára, egy porckorongra vagy szívbillentyűre másra jelenleg még nem.
2008. aug. 21. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!