Szerintetek az elég ha a 17. héttől 2naponta szedem az elevitet? Persze mellette eszem gyümölcsöt is. Ti hogy csináltátok. Van olyan aki egy bizonyos idő után semmit sem szed?
Az én dokim azt mondta 20. héttől nem kell szednem Elevitet, mert addig amiben igazán fontos volt a benne lévő vitaminok segítsége, megtette.
Sok gyümölcsöt, zöldséget eszem helyette.
38 hetes kismama
Én sem szedtem vitamint, egészségesen kajáltam, néha még a nagy kedvencemből is lecsúszott egy pohárkával (coca-cola) és teljesen egészséges, jól fejlett nyugodt kisbabám született.
Nem vagyok vitaminpárti, és ellenállok a sok reklámanyagnak, ami azt sugallja, hogy egy utolsó senkiházi vagyok, mert sajnálom azt a pár ezer forintot a vitaminra.
Az Elevitet én sem szedtem 16-20ik héttől sem a fiammal, sem most.Viszont nekem Vas-at muszákűly szednem mert vérszegény vagyok, a fiammmal is kellett szednem. űMeg kálciumot szedtem a fiammal is meg most is. Most még annyi hogy napi 3x1 magnéziumot kell szednem, mert 24 hét óta vannak keményedéseim.
Egyébként meg azért sem ajánlják 12-15 hét után az Elevitet, mert állÍtólag 300-500g-al növelheti a baba súlyát.Legalábbis a védőnőm, meg a dokim is ezt mondta. :)
Jó baba várást!
33h kismami
Én is csak a 16. hétig szedtem kb...
Most 23 hetesen megkérdezdte, az orvosom, hogy szedek-e vitamint, mondtam, hogy abbahagytam az ELEVIT-et és helyeselte is a cselekedetem, mert felesleges ilyenkor szedni, itt a nyár sok zöldség, gyümölcs tessék azokat enni!
A folsav bevitele viszont hasznos a terhesvitamin szedése után is. Illetve én még omega 3-6-9-et is szedek.
Kellemes babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!