Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek az elég ha a 17....

Szerintetek az elég ha a 17. héttől 2naponta szedem az elevitet? Persze mellette eszem gyümölcsöt is. Ti hogy csináltátok. Van olyan aki egy bizonyos idő után semmit sem szed?

Figyelt kérdés
2010. júl. 14. 12:58
 1/8 anonim ***** válasza:

Az én dokim azt mondta 20. héttől nem kell szednem Elevitet, mert addig amiben igazán fontos volt a benne lévő vitaminok segítsége, megtette.

Sok gyümölcsöt, zöldséget eszem helyette.

38 hetes kismama

2010. júl. 14. 13:01
 2/8 anonim ***** válasza:
Én a 16. héttől nem ettem. (orvos azt mondta, nem kell.) Gyönyörű, egészséges kislányom van.
2010. júl. 14. 13:02
 3/8 anonim ***** válasza:

Én sem szedtem vitamint, egészségesen kajáltam, néha még a nagy kedvencemből is lecsúszott egy pohárkával (coca-cola) és teljesen egészséges, jól fejlett nyugodt kisbabám született.

Nem vagyok vitaminpárti, és ellenállok a sok reklámanyagnak, ami azt sugallja, hogy egy utolsó senkiházi vagyok, mert sajnálom azt a pár ezer forintot a vitaminra.

2010. júl. 14. 13:28
 4/8 anonim ***** válasza:

Az Elevitet én sem szedtem 16-20ik héttől sem a fiammal, sem most.Viszont nekem Vas-at muszákűly szednem mert vérszegény vagyok, a fiammmal is kellett szednem. űMeg kálciumot szedtem a fiammal is meg most is. Most még annyi hogy napi 3x1 magnéziumot kell szednem, mert 24 hét óta vannak keményedéseim.

Egyébként meg azért sem ajánlják 12-15 hét után az Elevitet, mert állÍtólag 300-500g-al növelheti a baba súlyát.Legalábbis a védőnőm, meg a dokim is ezt mondta. :)

Jó baba várást!

33h kismami

2010. júl. 14. 13:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Én a 12. héttől kétnaponta szedem, és a 20. hét után abba is hagyom a dokim javaslatára. Viszont vasat és magnéziumot fogok még szedni. Meg persze sok gyümölcs, zöldség.
2010. júl. 14. 13:43
 6/8 anonim ***** válasza:

Én is csak a 16. hétig szedtem kb...

Most 23 hetesen megkérdezdte, az orvosom, hogy szedek-e vitamint, mondtam, hogy abbahagytam az ELEVIT-et és helyeselte is a cselekedetem, mert felesleges ilyenkor szedni, itt a nyár sok zöldség, gyümölcs tessék azokat enni!

A folsav bevitele viszont hasznos a terhesvitamin szedése után is. Illetve én még omega 3-6-9-et is szedek.

Kellemes babavárást!

2010. júl. 14. 14:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Én most kezdetem a 18dik hetet és megkérdeztem a dokimtól, hogy kell-e még szednem a terhes vitamint. Igaz, én Femibiont szedek, de az orvos szerint most a nyári időszakban elég heti egyszer bevennem. Inkább egyek sok zöldséget, gyümölcsöt. Mikor jön az ősz és a rossz idő, emeljem majd újra az adagot.
2010. júl. 15. 13:12
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat.
2010. júl. 15. 13:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!