Lehet a párom nevén a gyermek?
Nálunk is volt ilyen helyzet. A párom nem vált el a volt feleségétől sokáig. Az ex terhes lett az új párjától.
Elkezdték intézni a válást, de ez nem volt elég, férjhez kellett mennie az exnek, különben a párom nevére került volna a baba, és apasági perrel kellett volna bizonyítani, hogy ki a valódi apa.
Szóval kezdd intézni a válást, és az esküvőt, különben az exed nyer egy gyereket.
Mivel a fogantatás idején férjnél vagy, így a férjed a vélelmezett apa. A férj az apa, ez pedig szín tisztán a gyereket védi. Nincs apasági nyilatkozat sem.
Az egyetlen megoldás, hogy még szülés előtt elválsz és hozzámész a gyerek apjához. Akkor automatikusan az ő nevére kerül a gyerek, vagyis az anyakönyvvezetőnél megegyezett névre.
Barátnőm így járt, de ott férj el is tűnt, alig sikerült időben előkeríteni. Így már a kórházból, 3 héttel szülés előtt ment ki az esküvőjére külön orvosi engedéllyel, hogy a párjáé lehessen hivatalosan is a gyerkőc.
1. és 10. válaszolónak teljesen igaza van.
Én is ebben vagyok. Utánanéztem.
Annyi, hogy én már hivatalosan elváltam idén márciusban. Most vagyok 6 hetes várandós a páromtól akivel viszont még nem házasodtunk össze.
Gyors kiszámoltam és mivel túl leszünk a 300 napon a baba megszületéséig, így hál'istennek párom tud apasági nyilatkozatot tenni és nem lesz semmi gond, volt férj már nem játszik a történetben. De ha nem telne el a 300 nap szülésig, gyorsan össze kellett volna házasodjunk, különben volt férj nevére kerül a gyerek hiába váltunk már el hivatalosan.
15!
Hm, ezek szerint rosszul emlékszem....Pedig biztos voltam benne, hogy volt valami változás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!