Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák, inkább titeket...

Kismamák, inkább titeket kérdezlek: mikor kezdődik az ínygyulladás?

Figyelt kérdés
azt olvastam, hogy a terhes nők gyakorlatilag 100%-át érinti ez a tünet. csak arra nem nagyon kaptam választ, hogy mikor kezdődik
2010. júl. 14. 11:04
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy mindenkit érint, vagy lehet, hogy nem veszi észre mindenki. Nekem kb. a 20. héttől állandóan vérzik az ínyem. Paradontax fogkrémet használok rá, ami enyhíti, de véglegesen úgy tűnik nem fogja megszüntetni. Amúgy én az enyhébb változat vagyok, nem fájnak a fogaim, igazából nem is látok semmi elváltozást sem, nem kell még tömni a fogaimat, csak ez a hülye fogínyvérzés van.

28 hetes pocakos

2010. júl. 14. 11:27
 2/18 anonim ***** válasza:

Nekem már elég korán kb.10 hetesen elkezdődött a fogínyvérzés. Voltam fogorvosnál is, egy fogamat kellett betömni, más minden oké. Sajnos ez velejár...:(

Az meg, hogy kinek mikor kezdődik, szerintem egyén függő.

2010. júl. 14. 11:59
 3/18 anonim ***** válasza:
Nekem is kb a terhességem felénél elkezdődött. Mindenféle fogkrémet végigpróbáltam, de ez sajnos nem múlik el. Fogorvosnál is voltam, igazából fájni nem fáj és csak az egyik fogamnál van begyulladva és csak az vérzik. A fogorvos azt mondta, ha szülés után sem múlik el akkor menjek vissza és lekezeli. Azt javasolta nekem, hogy nyugodtan dörzsöljen napi 3x a parodontax fogkrémmel, és napi egyszer öblögessek, adott ilyen Elmex öblögetőt. Elmúlni nem múlt el, de már csak fogmosáskor vérzik, előtte meg már akkor is vérzett, ha beleharaptam egy zsemlébe.39hkm
2010. júl. 14. 12:06
 4/18 A kérdező kommentje:
tulajdonképpen azért kérdeztem, hogy lehet-e koraterhességi tünet. most valahol olvastam, hogy a 2. hónapban kezdődik. (ez mit jelent? 4. hét után? ) és, hogy ahogy ti is írtátok, kb a közepétől elég kifejezővé és egyértelművé válik a gyulladás
2010. júl. 14. 12:11
 5/18 anonim ***** válasza:
Szinte minden lehet kora terhességi tünet. Mondjuk én csak utólag kötöttem össze bizonyos dolgokat a terhességgel. Azelőtt nem gondoltam, hogy attól van, pl. nekem a derékfájásom volt ilyen. Előtte sose fájt. Szóval, ha nem volt begyulladva az ínyed előtte és most meg hirtelen igen, akkor lehet ez is tünet. De hát tudja a fene. :)
2010. júl. 14. 13:43
 6/18 A kérdező kommentje:

persze, tudom, hogy ez úgyis utólag derül majd ki.

de valóban: soha se volt problémám a fogaimmal. nincs egy lyukas fogam se.

de lehet, hogy most jönnek a problémák. majd jelentkezem, hogy hogy alakult.

2010. júl. 14. 13:48
 7/18 anonim ***** válasza:

Nekem a 14-15. hét körül kezdődött, azóta is szenvedek vele:( A fogorvos szerint alkati kérdés is, egyenlőre nem jó rá sem fogkrém, sem öblögető:(((

26hkm

2010. júl. 14. 13:56
 8/18 anonim ***** válasza:
Nálam 6. héttől kezdődött.Még azt sem tudtam,hogy babát várok.1-2 hét után elmúlt,azután megint visszajött.Azóta is folyton vérzik.A fogorvosom azt mondta terhességi tünet,nem tudok vele csinálni semmit.Egy rossz fogam sincs ezért elég aggasztó.
2010. júl. 14. 18:46
 9/18 A kérdező kommentje:

sziasztok!

ma reggel + lett a tesztem. ezek szerint nekem most kezdődik :) de nekem édes minden kellemetlenség, ami az jelzi, hogy Ő itt van :)

2010. júl. 15. 08:24
 10/18 anonim ***** válasza:

5 hetesen ha kicsit erősebben használtam a fogkefét, szabályosan csöpögött a vér az érintett íny területéről.

A vérteltség nagyon korán jelentkezik testszerte.

Érdekes módon az orvosom Rutascorbint ajánlott.

2010. júl. 16. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!