Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi ez az ACM érték, amit a...

Mi ez az ACM érték, amit a dokim elég sokáig és komoly arccal nézegetett?

Figyelt kérdés

Ctg után nézett rám, a szívfrekvencia az alsó határt közelítette, 110 körül volt, de mozgásokkor szépen emelkedett. Azt mondta azért megér egy kontrollt a klinikán holnap, biztos ami biztos.

Körbe méregette. Megnézte az áramlását, a Flow értéke 1,8, ekkor még nem aggódtam, eddig 3x 1,9 volt, nem tűnt nagy változásnak. Aztán baromira nézegetett valamit, amit pont úgy talált el a géppel, hogy fájt is. Aztán bediktálta, hogy ACM 5,3 és kb. az volt az arcán, hogy nem akar frászba hozni, majd megteszik helyette a klinikán holnap... Persze lehet csak pára, mert ha nagy baj lenne, a dokim ilyenekkel soha nem szarakodott, küldött SOS befelé. Valaki tudja mi ez az érték és meddig jó?

Hátha mefnyogodnék! Vagy megtudnám mi nem stimmel.

2019. aug. 22. 11:46
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
Én azt irtam,hogy ACM értéknek az 5,3 magas!És nem a systole/dyastole értéket,mivel arról a kérdező nem is írt!Szövegértés!No,a lényeg remélem a kérdező és magzata is jól van!
2019. aug. 23. 14:02
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, kezdjük elölről...

Önagában az, hogy "Az ACM 5,3" nem értelmes. Ugyanis pont az hiányzik belőle, hogy MELYIK áramlási érték 5,3.

Az ACM-ben ugyanis lehet mérni S/D-t, pulzatilis indexet, rezisztencia indexet, peak systolic velocytit stb.

Szóval nem is értem, mi alapján mondod, hogy az 5,3 magas érték, mikor marhára nem derült ki, hogy egyáltalán MELYIK értékről van szó.

Az ACM egy ér. Annak NINCS értéke, abban lehet mérni KÜLÖNBÖZŐ áramlási értékeket, amiket fentebb írtam.

Azért mertem feltételezni, hogy az ACM-ben mért S/D hányadosról van szó, mert általában azt szokták mérni. És ha valóban azt mérte az orvos (AMI BAZIRA NEM DERÜL KI, UGYANIS NINCS LEÍRVA), akkor az 5,3-as érték jó.

Szóval továbbra sem értem, hogy mi alapján mondod, hogy az 5,3 magas, ha az sem tudod, mégis milyen értékről van szó.

Egyébként meg ha szar az áramás az ACM-ben, az azt jelenti, hogy a magzatnak annyira rossz a vérellátása, hogy kénytelen a saját keringését centralizálni és a vér többségét az agyához, mint létfontosságú szervhez juttatni. Nyilvánvalóan ha ilyen eset áll fenn, akkor a kérdezőt nem másnap üldözgették volna tovább, hanem azonnal.

2019. aug. 23. 14:13
 23/24 anonim ***** válasza:
Mi újság kérdező??
2019. aug. 23. 22:05
 24/24 A kérdező kommentje:

Jaj... Azt hittem elküldtem, de ezek szerint nem. Na a lényeg, hogy a beutalókat el sem vették, el sem olvasták, pedig a portástól a nővéren keresztül a dokiig mindenkinek lobogtattam, ugye ebben volt a tegnapi eredm~ny, és hogy miért vagyok ott. Aztán értetlenkedtek miért is vagyok ott, de továbbra sem vették át, vagy legalább nézték meg 😡😡😡 Ugye Ctg-re volt időpontom, azt megcsinálták, minden rendben volt vele, most az alap pulzus sem volt viszonylag alacsony, reaktív volt, stb. Aztán értetlenkedtek még egy sort mit keresek ott, egyéb vizsgálatot semmit nem csináltak, és elbocsátottak. Az eredményt sem kaptam meg, mondván le kell fűzniük, szóval a saját dokimnak sincs mit visszavinnem. 😡

És a dokim 1. egyáltalán nem mondta miket mér, csak bediktálta. Fejkörfogat, combcsont, Flow, stb. Ezeket tudtam már mik. Kinn gondolkodtam el, hogy azt az egyet meg kellett volna kérdezni, de utánam voltak vagy 10-en,gondoltam utána keresek, de én is legalább 3 különböző értéket találtam, RI, S/D, meg még egyet vagy kettőt, azokat is legalább a negyedik megnyitott oldalon találtam meg milyen terhességi korban milyen értéknek kellene lennie,de a papíromon csak annyi van, hogy ACM:5,3

Semmi egyéb. Szóval 🤷🏻‍♀️

2019. aug. 24. 00:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!