Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi ez az ACM érték, amit a...

Mi ez az ACM érték, amit a dokim elég sokáig és komoly arccal nézegetett?

Figyelt kérdés

Ctg után nézett rám, a szívfrekvencia az alsó határt közelítette, 110 körül volt, de mozgásokkor szépen emelkedett. Azt mondta azért megér egy kontrollt a klinikán holnap, biztos ami biztos.

Körbe méregette. Megnézte az áramlását, a Flow értéke 1,8, ekkor még nem aggódtam, eddig 3x 1,9 volt, nem tűnt nagy változásnak. Aztán baromira nézegetett valamit, amit pont úgy talált el a géppel, hogy fájt is. Aztán bediktálta, hogy ACM 5,3 és kb. az volt az arcán, hogy nem akar frászba hozni, majd megteszik helyette a klinikán holnap... Persze lehet csak pára, mert ha nagy baj lenne, a dokim ilyenekkel soha nem szarakodott, küldött SOS befelé. Valaki tudja mi ez az érték és meddig jó?

Hátha mefnyogodnék! Vagy megtudnám mi nem stimmel.

2019. aug. 22. 11:46
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Nem értettem félre semmit, rajta van a papíromon. Visszekerestem, eddig soha nem mérte, ezért nem tudhattam mi az. Csak azért lettem rá kíváncsi, mert sokáig és komoly arccal vizsgálta, közvetlenül a Flow érték mérése után, és mert a viszonylag alacsony pulzusa miatt, ami egész eddig tökéletes volt, kért egy kontroll Ctg időpontot holnapra a klinikára.

Igen, az előző írta, hogy az agyi keringés, amit összerakhattam volna abból is, hogy előtte is a keringéssel kapcsolatos vizsgálat volt, és hogy lenn vizsgálódott a kis buksijánál.

De ha valami nem stimm odabenn, néha a női szervezet közbeavatkozás nélkül is úgy dönt, hogy jobb neki kint... Annyi a biztos, hogy magamtól csak annyit tapasztaltam az elmúlt 2 nap, mintha bevettem volna egy koffein-ginzeng-C-vitamin kombót 🤨 Meg hogy lefelé lökdöste magát, aminek örültem, mert eddig befordulni sem akart, keresztbe így, úgy, faros, minden volt már... De az ilyet nem is érezheti az ember, erre van a vizsgálat. Remélem időben észlelték, vagy félre nézték, bármi is a baj, eddig az összes vizsgálat rendben volt elejétől a múlt hétig.

2019. aug. 22. 16:36
 12/24 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam, hogy összefüggés, csak hogy én ennyit észleltem 🤷🏻‍♀️
2019. aug. 22. 17:00
 13/24 anonim ***** válasza:

Holnap ne hálóinggel, hanem valaki vigyen, vagy legyen készenlétben, és a pakkoddal menjen

( én a 35. Héttől pakk nèlkül sehova nem mentem, fôleg nem vizsgálatra ( bár 50km volt a kórház)41+1szültem

Kitartás!

Holnap várjuk a jrelentkezésedet

Üdv

1.

2019. aug. 22. 18:44
 14/24 A kérdező kommentje:

Én még a héten akartam összerakni... Tudom, nem siettem el. De ami megvan viszem, anyukám meg ha gáz van, egy napon belül behozza a többi dolgot ami kell.

Igyekszem jelentkezni, mihelyt mondanak valamit.

2019. aug. 22. 19:01
 15/24 A kérdező kommentje:
Lányommal is 37.héten cuccoltam össze, 38. héten váratlanul meglett. Most múlt héten már gondoltam, de vele dolgozok/dolgoztam, tegnap írattam ki magam, 8-tól 16-ig voltam, plusz mínusz 2 óra ingázás, buszhoz, buszon, onnan haza... 2,5hónapja költöztünk 38km-re falura, de gondoltam ha munkába bejövök orvost sem váltottam (nincs saját, fizetett, de mindig ugyanaz vizsgált). Egyszóval mikor volt időm, az másra elment mindig. Nagy szerencsém, hogy ha kiderül, hogy bármi gebasz van, anyukám tud segíteni, a lányom nyaral, az öcsémre tud vigyázni mama, ha kell pikk-pakk összecuccolja a maradék dolgot és legkésőbb másnapra be tud szaladni vele🙏🏻
2019. aug. 22. 20:17
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Drukkolok, hogy minden rendben legyen!
2019. aug. 22. 20:21
 17/24 anonim ***** válasza:
82%

Ha valaki nem ért vmihez, minek okoskodik?

Az ACM egy ér az agyban. Ugyanúgy lehet nézni benne áramlási értékeket, mint a köldökzsinórban. És ha az S\D érték volt ennyi, akkor az egyáltalán nem tűnik rossznak, ugyanis annál pont az alacsony értékek nem jók. De függ a terhességi kortól is.

2019. aug. 22. 21:41
 18/24 A kérdező kommentje:

37.hét, és a papír nem írja melyik érték, csak hogy ACM 🤷🏻‍♀️

Na majd a klinikán hátha többet mondanak

2019. aug. 23. 03:58
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
17# Akkor ne okoskodj!Leírtam a 3# és 6# válaszban,hogy mi a ACM és,hogy mi az értéke!Okoskodás?NEM!Mivel a kérdező,nem nagyon volt tájékoztatva vagy csak nem értette amit az orvos mondott,így csak ezt az értéket tudta!Azért is írtam neki,hogy holnap kérdezzen bátran az orvostól,ha valamit nem ért!Az s/d systole/dyastole értékről ő nem írt!Szóval ne okoskodj,ha nem érted a kérdést!Plíííz!Kérdezőnek,nyugi és kitartás!Te meg azért,hogy írj valamit,nem kell írni!
2019. aug. 23. 07:40
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Te azt írtad magas. Az 5,3-as érték, amennyiben az ACM-ben mért S/D értékről van szó, nem magas. Az agyi erekben az a normális.
2019. aug. 23. 08:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!