14hetes kismama vagyok. A táppénz, hogy van ha az ember babát vár más kategóriába van? Vagy hogy kell számolni ilyenkor? Mennyivel lesz kevesebb?
Bolti melót végztem. 10-12 óra állás, pakolás,anyagmozgatás. Az elsővel 24.hétig melóztam, a másodikkal is 8.hónapig terveztem dolgozni, de közbejött a bevérzés, mikor elmúlt,a doki nem engedett vissza.
Igen, számomra felfoghatatlan, hogy attól,mert teherbe esik valaki, már nyafoghat, hogy jaj fárasztó... és nekem is voltak tüneteim, émelygés, rosszullét, fáradtság és a többi nyalánkságok mind2 terhességem alatt. De én akartam is dolgozni, nem nyafogtam....
Ez a te érzed mennyit birsz is csak egy ürügy. Ha bejelentetted a terhességet, nem kötelezhetnek nehéz árumozgatásra, hanem könnyített munkára, mert nekik is az a fontos, hogy mielőtt szülni mész, találjanak a helyedre embert, akit be kell tanítani. Így, ha egyik pillanatról a másikra elmész, sok emberrel cseszel ki... De te tudod...
Én védőnő vagyok, a 0. pillanattól táppénzen. "Elvileg" dolgozhatnék, ameddig jól esik, mert hivatalosan nem fizikai munka, de a fertőzésveszély miatt nálam nem volt kérdés (amióta dolgozom, kaptam már kéz-láb-száj fertőzést, Rotavírust, millió köhögős-taknyolós bacit stb.), lombik baba. Ha nem így gondoltam volna, akkor is el kellett volna jönnöm, mert olyan szintű hányinger/hányás/szédülés kínzott az első trimeszterben, hogy sokszor még a wc-kanapé távolság is túl nagynak bizonyult, borzasztóan rosszul voltam. Aki tudott dolgozni, az érezze magát nagyon szerencsésnek :)
Kérdező, a saját teherbírásodat vedd alapul. Ha már nagyon fárasztó, inkább menj táppénzre, mert megbosszulja magát.
Bruttó béred 60%- ka, ha kapsz pótlékot az is beleszámít. Ha nem tp- re nész, hanem tavollétit vagy alapbért kapsz jó nagyot is bukhatsz a tp- n. Ennyi.
Elsővel 24 hétig dolgoztam ( raktár), vereztem.
Másodikksl egy napot sem, mert a letöltendő szabi alatt pozit teszteltem és mire letelt a szabim trombózist kaptam. Azzal meg álló munkát csak ne már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!