Szerintetek a Laura Léna név sok az L betűk miatt?
Kislányunk ezt a nevet fogja kapni 99%-ban. A vezetéknév is L betűs. Lázár Laura Léna lenne. Én sose voltam híve ennek, hogy a kezdőbetűk azonosak legyenek de ebben az esetben olyan szépen cseng nekünk.
Nem akartuk elmondani a családnak pont amiatt h9gy kritizáni fogják, de elmondtuk végül és nem tetszik senkinek.
Ettől függetlenül ez lesz a baba neve, legalábbis a Laura biztos marad.
Mit gondoltok?Ti adtatok így nevet?
9-es vagyok.
Igen ez egy nagyon helyes döntés. Így teljese a ti döntésetekre tudtok koncentrálni. Nem a nagyszülők gyereke lesz már az a gyerek banyek. Nekik volt idejük amikor a saját gyermekét/gyermekeit szülte, kiélvezhette, hogy ő dönthetett.
Írok egy pár nevet, ami szerintem passzolna a Laura névhez (imádom én is a Laura nevet)
- Anna
- Réka
- Dorka/ Zorka
- Kinga
- Éda (Ez nagy kedvenc, egyik barátnőmnek is ez a neve)
- Édua
Szerintem mindenképpen a végződésű legyen a második név is.
,, de elmondtuk végül és nem tetszik senkinek.
Ettől függetlenül ez lesz a baba neve,,
Ha a család véleménye nem érdekel minek teszed fel ide a kérdést idegeneknek. Ha ők azt mondják hogy nem jó akkor miattuk változtatni fogsz...
Add azt a nevet amit szeretnél!
Előző vagyok.
Én sem azt mondtam, hogy ha másnak nem tetszik, de biztos rosszul fogalmaztam...
Szóval, ha más, idegen azt mondja sok az L akkor változtattok? A ti babátok döntsétek el ti, nem megbántani akartalak, de tényleg annyi olyan kérdés van itt, ami bosszantó és nem értem. Felnőtt határozott emberek vagytok, döntsetek ti, más véleménye nem számít, a családé sem. Csak a tiéd és a párodé és szerencsés vagy. Én a Léna névbe voltam szerelmes, de a férjemnek nem tetszett és sehogy sem tudtam rávenni így Elizabet lett a lányunk neve.
Lázár Léna Laura egyébként már nem olyan nyelvtörő. Kolléganőm lánya is a második nevét használja, lehet először fura de meglehet szokni szerintem.
Nem ezek alapkán a válaszok alapján döntjük el. Kíváncsisagbol kerdeztem, hogy pl ha meghallja valaki ezt a nevet milyen benyomast kelt stb.
Es sokan írták hogy sok igy,vagy hogy ők megcserelnek a két nevet. Atgondoltuk. Vegulis a Laura mellett dontottunk. Ha lesz meg kislányunk lehet ő majd Léna lesz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!