Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek a Laura Léna név...

Szerintetek a Laura Léna név sok az L betűk miatt?

Figyelt kérdés

Kislányunk ezt a nevet fogja kapni 99%-ban. A vezetéknév is L betűs. Lázár Laura Léna lenne. Én sose voltam híve ennek, hogy a kezdőbetűk azonosak legyenek de ebben az esetben olyan szépen cseng nekünk.

Nem akartuk elmondani a családnak pont amiatt h9gy kritizáni fogják, de elmondtuk végül és nem tetszik senkinek.

Ettől függetlenül ez lesz a baba neve, legalábbis a Laura biztos marad.

Mit gondoltok?Ti adtatok így nevet?

2019. aug. 15. 18:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
A Lázár Launa vagy Lázár Léna elég lenne. A 3 már sok, vagy én másik 3. nevet adnék. De ez csak egy vélemény, Rátok van bízva.
2019. aug. 15. 18:59
 2/18 anonim ***** válasza:
83%
Elég kettő. Felesleges két keresztnévvel bonyolítani.
2019. aug. 15. 19:08
 3/18 anonim ***** válasza:
62%
Lázár Léna Laura jobban hangzik. Mármint jobbN hangzik, mint a Lázár Laura Léna. De ez csak az én véleményem.
2019. aug. 15. 19:09
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

3-mal egyetértek Ejtsd ki hangosan mindkettő! A 3-as javaslata sokkal jobb, a tiétek egy szabályos nyelvtörő. Jó az alliteráció, Babits is Bihályra változtatta a nevét, legalábbis Karinthynál :D

[link]

2019. aug. 15. 20:00
 5/18 anonim válasza:
100%
A Ti gyereketek lesz. Saját döntés ne érdekeljen ki mit mond!
2019. aug. 15. 20:12
 6/18 anonim ***** válasza:
87%
A hármasnak igaza van, jobb úgy a ritmusa. Kicsit szokatlan, de szép nevek.
2019. aug. 15. 20:15
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Én személy szerint nem adnék két l betűs keresztenevet. Tényleg sok lenne. Szerintem nézzetek még körül, biztos találtok más nevet, rengeteg van. De persze ti tudjátok, a ti gyereketekről van szó.
2019. aug. 15. 20:18
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Lehet velem van baj, de én elsőre ki sem tudtam ejteni normálisan. Nem piszkálódás, komolyan így volt. Léna Laura viszont szép, kevésbé “bonyolult”, dallamos. Nektek így tetszik? :)
2019. aug. 15. 21:48
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is jobban tetszene ha a Léna kerülne előre és utána a Laura.

Család véleménye a névről:

Persze nálunk is előjött és a pàrom családja szinte mind a két nemű nemnél nekem támadtak.

A párom szeretné ha a saját névét kapná ha kisfiú, de én sajna nem szeretem ezt a hagyományt. Így nagyon nehezen talàltunk egy olyan nevet ami tetszik mind a kettőnknek. Érre anyosósomék leszídtak hogy miért nem adom meg ezt az örömöt a fiúknak.

A lánynévnél meg hát elmondtam mi a 2 név amik közül vacillálunk. Az egyiket lefikázták hogy az undorító név, mert a tiszta E betűs családnévhez nem illik az Emese. Pedig valószínüleg az Emese lesz, mert jobban tetszik nekünk.

Szóval eljutottam arra a pontra, hogy anyósomat egy kicsit kizárom ebből és nem hagyom hogy ő mondja meg hogy mi legyen. Ha kérdez valamit elmondom, ha elmondja a véleményét, akkor meghallgatom. Ennyi, de nem fogom az ő véleményeit megfogadni.

2019. aug. 16. 09:27
 10/18 A kérdező kommentje:

Tetszik a Léna Laura is de mindképp a Laurát szeretnénk majd használni és nekem így fura, hogy a második nevét használjuk.

A nevekkel kapcsolatban nekek anyukám nagyon kritikus.Mikor még csak beszéltünk róla,hogy milyen nevek tetszenek,minden egyes névhez hozzafűzött valamit,hogy ez túl idegen,ezt meg így fogják csúfolni,meg a jelentésekkel meg ilyenjeikkel jött. Pl a Luca is nagyon tetszik nekünk,erre azt mondta,hogy de ez boszorkányos,ugye a december 13.,Lucaszék stb miatt.

Így végleges nevet nem is fogjuk elmondani,csak miután megszületik a pici.

2019. aug. 16. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!