Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi szükség van egy 38 hetes...

Mi szükség van egy 38 hetes babát NST-n "sokkolóval" felébreszteni? Nekem nagyon ijesztő volt. Kapott egy kis áramütést. Remek.

Figyelt kérdés
Tényleg annyira ártalmatlan? Gondolom igen, különben nem alkalmaznák. És mi van, ha évek múlva kiderül, hogy ez a sokkolás mégis káros? Békésen alszik, de a vizsgálat miatt "kell". Hát köszi...

2019. aug. 8. 13:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
92%
Nálunk nem volt ilyen, de nem hinném, hogy áramütés, gondolj bele, attól simán baja lehet egy magzatnak, nem vállalnák a felelősséget, csak biztonságos dolgokat csinálnak, különben a szart is kiperelnék belőlük az anyukák.
2019. aug. 8. 14:15
 12/20 A kérdező kommentje:

11., én csak azért aggódom, mert sok dologról évek múlva derült ki, hogy amit ártalmatlannak tituáltak, mégis kiderült, hogy rákkeltő, stb. Lehetne sorolni. Nyilván most még nincs nagy statisztika.

Legközelebb biztos, hogy szólok, ha lesz még egy baba, inkább rázogassák a hasamat, mint ez.

2019. aug. 8. 14:31
 13/20 anonim ***** válasza:
68%

1. Vagyok

Azétt írtam nálu k hogy volt, mert akkor legközelebbre fel tudsz készülni, szükség sem lesz nemet mondani ha ébren van 😉

Amúgy hallottam róla, hogy vannak ilyen helyek..

2019. aug. 8. 14:33
 14/20 anonim ***** válasza:
19%
A kérdező idézőjelbe tette a sokkolót, nyilván nem áramütésre gondol ő sem, de akkor is nagyon rossz lehet a babának egy ilyen "stresszélmény"
2019. aug. 8. 14:40
 15/20 A kérdező kommentje:

Igen, vannak ilyen helyek. Ráadásul nem a viharsarokban, hanem Győrben magánrendelőben. Szülést nem vállal. Semmi gond nincs vele, de úgy gondolom, ha minden alkalommal otthagy nála az ember egy kisebb vagyont, akkor elvárhatom, hogy először megkérdezzen. Nem történt meg.

Szerencsére az értékek rendben vannak. Kegyetlenül vizes a lábam, kb. duplája az eredetinek, de ezt is vizsgálták, nincs toxémiára utaló érték. Már nem bánnám, ha előbújna a kisfiúnk.:) Köszi szépen a válaszokat!

2019. aug. 8. 15:14
 16/20 anonim ***** válasza:
72%

"Kapott egy kis áramütést." Nem, nem kapott. Ez csak hanghatás. Nem kell felfújni, kb. annyira volt ijesztő neki, mindtha dudáltak volna melletted az utcán, azon is aggódnál? Ellenben azt nem árt megtudni, hogy rendben van-e a lepénykeringés, az meg csak úgy derül ki, ha aktív a baba. Na ha az nem jó, akkor tényleg rossz a babának és be kell fejezni a terhességet.

Értem én, hogy önrendelkezés, meg védd meg a gyereket, de kicsit túl van tolva ez az éntudados-mami dolog. Azért amihez nem értesz, nem érted a miértjeit, nem kell felülbírálni. Főleg nem a gyereked esetleges kárára. Öt hétig feküdtem terhespatológián, minden másnap CTG-vel. Elég sok kismamát vittek azonnal a műtébe, mert kiderült, hogy a babának már nem jó bent. Olyanokat is, aki nem bent fekvők voltak, hanem járóbetegként jöttek gyanútlanul. Szóval lehet hisztizni, mert ráberregtek egyet szegény babára és megnézték a keringését...

2019. aug. 8. 15:49
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát akkor a magándokinak nem volt ideje megvárni h hasson a csoki vagy sétálj?jött a köv. fizetős "beteg"? kb. nekem most ez jött le abbol amit utolag irtál.
2019. aug. 8. 17:03
 18/20 anonim ***** válasza:
29%

A világ legnagyobb marhasága ez az NST. Amikor már kb élni nincs kedved, bumlizz be hetente, akár több tíz km távolságból, busszal.

Teljesen felesleges.

2019. aug. 8. 17:04
 19/20 anonim ***** válasza:
62%
Nem tudod, mi történt (hanghatás, nem pedig áramütés), nem tudod, mit néznek, mi a vizsgálat célja, mi lehet a következménye, ha nem tudják megfelelően megvizsgálni (nem derül ki az esetleges rossz keringés), de már ott tartasz, hogy kikéred magadnak, meg nem engeded. (Főleg, hogy még bíztatnak is...) Na ez a hiszti része. Az aggódás jogos és természetes. Az anyukák tájékoztatása is jogos igény. Csak a sorrend nem jó. Ha valamit el akarsz utasítani, előbb tájékozódni kell róla és az alapján mérlegelni, nem pedig csapkodni a vakvilágba, meg baromságok miatt aggódni. Szóval nyugi.
2019. aug. 8. 17:14
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk CTG-n nem csinálnak ilyet, esetleg rázogatnak finoman, vagy visszahívnak másnapra, illetve van egy nővérke aki ha dolgozik áthívják ilyenkor, mert csacsogós és a babák állítólag felélénkülnek tőle, mikor ő benn van. Én ilyet csak akkor tudok elképzelni, mikor már 2-3 naponta vagy utolsó 1-2 héten vagy túlhordásnál naponta kell bejárni, és fontos mindenképpen tudni jó-e a keringés, sajnos sűrűn van a beosztás, és nem tudnak sokat várni, vagy nem biztos, hogy fél-egy óra múlva vissza tudnak hívni és beszorítani, hátha. De akkor is minimum tájékoztatni kellene mi az és mi történik, nyilván nem esik jól anyának és babának sem, ezt megértem.
2019. aug. 8. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!